Büyük ikramiye iki defa çıktı. O piyango talihlisi tüm parasını kaybetti

Üç yıl içinde iki kez Milli Piyango'dan büyük ikramiye kazanan "Milyarder Osman" lakaplı Osman Kaplan, kısa sürede bütün parasını tüketti.

Denizli'de 1999 ve 2001 yıllarında büyük ikramiyeyi kazanan "Milyarder Osman" lakaplı Osman Kaplan, kazandığı paraları kısa sürede tüketerek "bu paranın direksiyon ve freni yok, yönetemiyorsunuz" diyerek yaşadıklarını anlattı.

Dört yıl içerisinde bugünün parasıyla tam 7 milyon lira ana parayı, faizleri ve gayrimenkullerini satarak tüketen Kaplan, eşiyle birlikte Denizli'deki evinde yaşıyor.Daha önce sekiz kişiye ikramiye çıkan Çivril ilçesinde Osman Kaplan bu yıl yılbaşı çekilişi için 650 tane Milli Piyango bileti satın aldı.

'BORÇLARIM BİTENE KADAR PİYANGO ÇIKTIĞINI SÖYLEMEDİM'

Piyangonun kendisine çıktığını öğrenince kimseye söylemediğini belirten Kaplan;

"Sakladım tabii. O zaman marangozdum, ticaret yapıyordum. Borcum çoğalınca cezaevine girdim. 65 tane çekim vardı. Büyük miktarda olanları için yattım, küçükleri ödedim ve cezaevinden çıktıktan birkaç gün sonra da piyango çıktı. Bütün çeklerimi piyasadan toplayana kadar kimseye söylemedim. Enişteme çıktı dedim. Televizyonlara da onu çıkarttım hep" ifadelerini kullandı.

'5 MİLYON LİRAYI ÜÇ YILDA BİTİRDİM'

İkramiyeden günümüz parasıyla tam 5 milyon lirayı tükettiğini söyleyen Kaplan; "Üç yılda bitirdim. Kimine sünnet düğününü yaptım, kimine ev aldım. Kardeşlerimin hayatını da garantiledim. Eşe dosta, tanıdık tanımadık herkese dağıttım. Faizler yüzde yüz 95’ti o zaman. Ayda 65 milyar lira faiz alıyordum. Gecelik faizler vardı. Her ay birine ev alıyordum" dedi.

Osman Kaplan, kazandığı parayla bir tüpçü açtığını ancak alacaklarını toplayamayarak bir yılda iflas ettiğini dile getirdi.

'YİNE ÇIKAR NASILSA DİYEREK HARCADIM'

2001 yılında bu kez çeyrek biletten 125 milyar kazandığını söyleyen Kaplan; "Bir yıl sürmedi onu bitirmem. Yine çıkar nasılsa dedim ve harcadım" dedi. O kadar ana paranın, faizlerin ve gayrimenkullerin bu kadar kısa sürede nasıl harcandığına yönelik soruya ise Kaplan; Gazinoları, eğlence hayatını çok severim. Bir gün birileri para istemeye gelmiş. Benim yanımdaki çocuklar sormuş, 'İçkin, eğlence hayatın var mı?' diye. 'Yok' demiş adam. O zaman hiç yanına gitme, sana para vermez. Al bu yol parasını geri dön' deyip göndermişler adamı" yanıtını verdi.

'RÜYAMDA RAKAMLARI GÖRÜYORUM'

Şans oyunlarına olan tutkusunu dile getiren Kaplan, neredeyse şans oyunlarının tümünü oynadığını ama en çok "süper loto" oynadığını söyledi.Yaklaşık sekiz yıldır kendisine ikramiye çıkmadığını ifade eden Kaplan, "Bu benim yılım artık, hissediyorum. Patlaması lazım. Rüyamda rakamları görüyorum" dedi. Uğurlu rakamının olmadığını söyleyen Kaplan, kuponları tuvallette doldurduğunu söyledi.

'PARA ÇIKARSA YİNE DAĞITIR, HARCARIM'

Bu yıl da şanslı talihlinin kendisi olması halinde ikramiyeyi dağıtıp harcayacağını belirtti. Daha önce gayrimenkul aldığını ancak sattığını söyleyen Kaplan konuşmasında, "Sevmiyorum ben başka yerleri. Burada iyiyim. Beni bindir arabaya hep gezdir sesim çıkmaz. Buradan biner giderim İstanbul’a. Orada da gece eğlencesine giderim. İstanbul’da çok çevrem var" sözlerine yer verdi.

'MAFYA DEFALARCA PEŞİME DÜŞTÜ'

İkramiyeyi kazandıktan sonra mafyanın da peşine düştüğünü ifade eden Kaplan, "İki-üç defa geldiler ama burada bir arkadaşım vardı onları tanıyormuş. 'Osman’a gelen bana gelmiş sayılır' dedi, öyle kurtardık" dedi.

Sonraki Haber