Savcıya makamında ölüm tehdidi: O anlar kamerada!

Büyükçekmece'de yürütülen 'Yeni Doğan Çetesi' ile ilgili soruşturmada, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Y.E.'nin tehdit edilmesiyle ilgili 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte 2 tabanca ele geçirildi. Savcının makamında tehdit edildiği anlara ilişkin kamera kayıtları ortaya çıktı.

This browser does not support the video element.

İstanbul, Çorlu ve Tekirdağ'da Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) kazanç sağlamak için özel hastanede yenidoğan 12 bebeğin, gerekli olmadığı halde yoğun bakım ünitesine yatırıldığı ve bu ihmal nedeniyle öldüğü iddiasına ilişkin soruşturmayı yürüten savcı tehdit edildi. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısını makamında ölümle tehdit ettiği iddia edilen bir avukat ve olaya karıştıkları tespit edilen 3 jandarma gözaltına alındı. Genişletilen soruşturma kapsamında gözaltı sayısı 9'a çıktığı öğrenildi.

MAKAMINDA TEHDİT EDİLDİ

Şüpheli avukat A.A., "Yeni Doğan" adlı bir çeteye yönelik soruşturmayı yürüten Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı Y.E. ile 30 Ağustos'ta önce telefonla ardından makamında görüşme gerçekleştirdi.

Söz konusu çete davasında bazı şüphelilerin tahliye edilmemesi durumunda suikasta uğrayacağını belirten avukat A.A., savcıya ailesinin nerede yaşadığını bildiklerini söyledi. Ayrıca babasına, annesine ve Ankara’da yaşayan kız kardeşine zarar verileceğini ifade etti. Suikast planını gerçekleştirecek kişilerin, "Papa Suikastı" gibi birçok olaya imza atan güçlü silahlı bir grup olduğunu ve savcının kesinlikle öldürüleceğini ekledi. Bu tehditlerin ardından savcılık tarafından yeni bir soruşturma başlatıldı.

TEHDİT ANLARI KAMERADA

Şüpheli avukatla bağlantılı olduğu tespit edilen M.K.Z. isimli şahıs hakkında da fiziki ve teknik takip kararı çıkarıldı. Olayın delillendirilmesi için savcının makamına kayıt cihazı yerleştirildi. M.K.Z.'nin savcıyı açık şekilde ölümle tehdit ettiği anlar kayıt altına alındı. Gazeteci Emrullah Erdinç, savcı tarafından makam odasında kaydedilen ve tehdit edildiği anları Youtube kanalında yayınladı.

Daha sonra, M.K.Z.’nin B.Ç., Y.Ç. ve İ.K. ile görüştüğü tespit edildi. Soruşturma kapsamında savcının kişisel bilgilerinin nasıl ele geçirildiği incelendi ve bu doğrultuda önemli ipuçları elde edildi.

GÖZALTI SAYISI 9'A ÇIKTI

Avukat A.A., M.K.Z., B.Ç. ve Y.Ç.’nin ikametgahlarında yapılan aramalarda biri ruhsatlı, diğeri ruhsatsız olmak üzere iki tabanca ele geçirildi.

Genişletilen soruşturma kapsamında gözaltı sayısının 9’a çıktığı öğrenildi.

'YENİ DOĞAN' ÇETESİ

İstanbul, Çorlu ve Tekirdağ’da gereksiz yere özel hastanedeki yoğun bakım ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmalden hayatını kaybetmişti. 1 milyar TL’lik vurgun yapan 25 sağlık çalışanının tutuklanmış ve soruşturma başlatılmıştı.

12 BEBEK HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Tekirdağ Çorlu’da İstanbul’da ise Bağcılar, Büyükçekmece, Esenyurt ve Beylikdüzü’ndeki özel hastanelerde boş yere yoğun bakım ünitesinde yatırılan ve ihmal edilen 12 bebek hayatını kaybetmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü çalışmada, özel hastanede dünyaya gelen ya da başka hastanelerden buralara sevk edilen yenidoğan bebeklerin gereksiz yere yoğun bakım ünitelerine yatırıldığı tespit edilmişti.

Yoğun bakım ünitelerinin dolu gözükmesi için hastanede kalması bile gerekmeyen bebeklerin hayatı hiçe sayılmıştı. Bebeklerin 14 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde tutulduğu, buradaki işlemlerin de SGK’ya fatura edildiği tespit edilmiş ve bebeklerin doktor bile bulunmayan hastanelere yönlendirildiği ortaya çıkmıştı.

Sonraki Haber