Çağdaş Cengiz Gençlik Meclisi'nde konuştu

TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleşen Gençlik Meclisi'nde konuştu. İşte Cengiz'in konuşması:

Bugün burada Türkiye'nin dört bir yanından 102 üniversiteden gençler var. Bugün Türkiye'nin dört bir yanından gelen, gözü yüreği kulağı burada olan yüzbinler ve milyonlar var. Bugün Türkiye'nin kalbi Ankara'da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda atıyor. Bunu biliyoruz görüyoruz. Çünkü bu spor salonunda o büyük kahramanların izi var. Burada Türk Yunan savaşından sonra elde ettiğimz zafere rağmen Abdülhamit döneminde toprak kaybedilen antlaşmadan sonra "padişahım çok yaşa" demeyen Mustafa Kemal'in gençliği var. Bu salonda Dolmabahçe'ye düşman gemileri demirlediğinde kıyılara köşelere kaçanlara onlara ayakçılık yapması için yol gözleyenlere bakıp "geldikleri gibi giderler" diyen Mustafa Kemal'in iradesi var. Ama burada aynı zamanda o büyük vatansever Mustafa Kemal Atatürk'ün karşısına geçip "Eğer sizde mandayı savunursanız sizi de reddereriz" diyen Tıbbiyeli Hikmetler var... Bu tartışmalarda Mustafa Kemal'in karşısına geçip "Gazi meclisin üstünde hiçbir kuvvet olamaz" diyen Reşit Galipler var. O Mustafa Kemal ki kendisinin karşısına geçip yüreklice fikirlerini söyleyen kişilikli karakterli Türk gencini Türkiye'nin cumhuriyet ve devrimlerin emanetçisi gören ve "her şeyden çok ümidim sizdedir" diyen Mustafa Kemal gençliğinden bahsediyoruz. Şu ana kadar sıraladığımız büyük kahramanlar, büyük gençlik önderleri; bunlar sadece geçmiş mirasımızla ifade edilemez.

'BU SALINDA SİLİVRİ DUVARLARINI YIKAN GENÇLER VAR'

Bugün bu salonda bizzat kendi yürekleriyle, akıllarıyla büyük mücadelesiyle Silivri duvarlarını yıkan gençler var. Bugün bu salonda Fettullahçı Terör Örgütüyle kol kola gezerken iktidar sahipleri, onlarla her yerde çarpışan gençler var. Mehmetçipimizi, milletimizi aşağılamaya kalkan Amerikan askerinin başına çuval geçiren gençler var. O çuvalı sadece amerikan askerinin başına geçirmedik aynı zamanda ünvlerimizi terörün gerizcililğin adam devşirme acentası yapmaya karşı, orayı vatanın cumhuriyetin kaleleri haline getiren geçlik var. Gençliğin bu yüksek iradesi Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkılmasına asla müsade etmeyecektir.

Türkiye bunca büyük tehtidi yaşarken, ABD destekli emperyalizm güdümlü terörle çarpışırken, milleti 'evet hayır' kamplaşmasına sokacak bu değişikliği dayatmayın dedik, dinlemediler. Birileri toplumu 'evet hayır' diye bölmek, milleti birbirine kırdırtmaya niyetli.
"PKK hayır diyor, IŞİD hayır diyor" diyorlar.
Yıllarca bu örgütlere karşı savaşan kurumları kişileri yaftalamaya kalkıyorlar ancak bunun toplumda tek bir karşılığı oluyor: bugün toplumu bölen, yaftalayan, ayrıştıran her kuvvet inişe geçmiştir. Bu söylemlerle kendi seçmenlerini ikna edemiyorlar. Milletin yüreği bugün teröre karşı mücadelede Mehmetçikle atıyor. Sıra arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, bombaların üzerine koşan polislerimiz var...
Böyle bir dönemde o mesleğin başında olan polislerimiz, askerlerimiz... milletin yüreği onlarla atıyor. Mehmetçiğin polisin, korucunun arkasında bir yumruk gibi birleşen milleti ayrıştırmaya, kamplaştırmaya kalkıyorlar. Hepiniz meydanlardaki çalışmaları görüyorsunuz, bu dayatma, bu ayrıştırma girişimi kesinlikle fiyaskoyla sonuçlanmıştır.

'ERDOĞAN'I, YILDIRIM'I, BAHÇELİ'Yİ DAVET ETTİK'

İktidar temsilcileri sorumlu davranmak zorunda... Biz Türk gençliği onlardan daha sorumlu ve olgun davranmak zorundayız ve şunu buradan iddia ve ilan ediyoruz: yarın Türkiye'yi bu salonda toplanan gençler yönetecek ve çok daha güzel yönetecek.
Biz 'evet' diyen pek çok konuğumuzu da burada görmek isterdik ve onlara davetiyeler yolladık. Binali Yıldırım'a, Erdoğan'a, Bahçeli'ye dedik ki "Türkiye'nin dört bir yanından gençler gelecek, bu gençler doldurulmuş gençler değil bu gençler kendi harçlıklarıyla otobüs biletini alan gençler...
Böyle bir gençlik birikimini her yerde bulamazsınız. Hepsi üniversitelilerin önderi. Ancak buraya gelmeyi tercih etmediler.
Bu salona gelmeyenler Türkiye'de iktidar olamaz ve iktidar kalamazlar.
Vatanımız ve cumhuriyetimiz için yumruk gibi birleşen bir irade var burada.

GÜÇLÜ MECLİS İÇİN 'HAYIR'

Biz Meclis'i etkisiz ve yetkisiz kılan herhangi bir düzenlemeyi Reşit Galip gibi kesinlikle reddediyoruz. Ancak şunu da ifade etmek istiyoruz: bugün 'evet' demeyi düşünen arkadaşımızı da düşman olarak görmüyoruz, onun vatanseverliğinden şüphe duymuyoruz ve şunu söylüyoruz. '16 nisan günü çıkacak olan sonucun hayır olacağından eminiz. O gün 'evet' oyu kullanan gençleri de 17 nisan sabahı kucaklayacağız, onlarla birleşeceğiz onları da mücadelede birleştireceğiz"
Milletin yüzde kaçıyla Türkiye terör ikliminden çıkabilir. Milletin yüzde atmışı yeterlidir diyebilen var mı? Rastlamıyoruz. Sınıfta, kantinde, kampüste okulda sokaklarda meydanlarda. Herkes şunun bilincinde: içinde bulunduğumuz sıkıntıları aşmak için milletin tamamının seferberliğine ihtiyaç var.
Milletin yüzde ellisinin temsil edileceği bir makama teslim ediliyor.. Bu aymazlıktır... Türkiye'nin aydınlıklara çıkarılmasına hizmet etmeyecektir. Bunu içten içe bütün yurttaşlarımız biliyor. Böyle bir tasarı getirmelerine rağmen 'güçlü meclis için evet diyoruz' diyorlar. Biz bu 'güçlü meclis için evet' yazısından rahatsız olmuyoruz çünkü miletimize güveniyoruz. Çünkü millet 16 Nisan günü güçlü meclisin evet'le mi hayır'la mı olacağını bilecektir ve mührü 'hayır'a basacaktır ve 16 nisandan itibaren tüm görevlere hazır olduğmuzu bildiriyoruz.

Sonraki Haber