Çalışan Gençlik Üreten Türkiye Kurultayı'nı Değerlendiren Öğrenci Toplulukları: KYK borçları ve iş en önemli sorunumuz

62 üniversite topluluğunun çağrısıyla toplanan 'Çalışan Gençlik Üreten Türkiye Kurultayı'na, gençliğin' Ekonomide Kurtuluş Savaşı' kararlılığı damga vurdu. Delegeler, sırtlarndaki KYK borçlarndan kurtulmak istediklerini belirtti, çalışmak için gerekli istihdam alanlarnn oluşturulmasını talep etti.

Türkiye çapında 62 üniversite topluluğunun çağrısıyla toplanan Çalışan Gençlik Üreten Türkiye Kurultayı, çalışmak ve üretmek isteyen Türk gençliğinin coşkusuna sahne oldu. Kurultaya katılan üniversite öğrencileri, sırtlarındaki KYK borçlarından kurtulmak istediklerini söyledi. Aydınlık'a konuşan gençler, üretim programının uygulanmasında en büyük görevin Türk gençliğine düştüğünü, üniversitelerde üretmek isteyen her öğrencinin bağımsız, başı dik, üreten Türkiye'nin yeni mimarileri olacağını ifade etti.

Türkiye’deki 62 üniversite topluluğunun çağrısıyla, Hacettepe Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde Çalışan Gençlik Üreten Türkiye Kurultayı yapılmıştı. Kurultayda, işsizlik sorununun çözümü için yatırım talebini dile getiren üniversiteliler, Türkiye’nin kalkınması için çalışmak istediklerini belirttiler. Kurultaya katılan gençler Aydınlık’a şu açıklamalarda bulundu:

‘BÜYÜK GÖREV GENÇLİĞİN’

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fikir Kulübü Başkanı Hasan Almışlar: "Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik zorluklardan doğan genç işsizlik, gelecek kaygısı üniversite öğrencisinin en büyük gündemidir. 1 ay boyunca 24 bini aşan öğrenciyle yaptığımız anketin sonuçları da bunu gösteriyor. Öğrencinin en büyük gündemi buyken 62 üniversite topluluğun çağrısıyla 25 Aralık 2021 tarihinde Hacettepe Üniversitesi’nde 'Çalışan Gençlik Üreten Türkiye' kurultayımız daha da önemlidir. Ülkemizin üretici kesimleri, sendika ve meslek odası temsilcileri ve Türkiye siyasetinin deneyimli isimleriyle buluştuk. Avrupa’nın en yüksek nüfuslu gencine sahip ülke olarak, Türkiye’nin üretim ve yatırım sürecinde gençliğin rolünü ve bu alanlarda yaşanan sorunların çözüm yollarını deneyimli isimler ile birlikte masaya yatırdık. Kurultay sırasında üretime vurgu yapılarak Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik zorlukları üreterek ve zorlukları paylaşarak çıkılacağını söyledik. Bu seferberliği ancak ve ancak gençliğin dinamizmi ile birleşerek çıkılacağını herkes tarafından kabul görüldü. Bu yüzden bu üretim programının uygulanmasında en büyük görev Türk gençliğine düşüyor. Bu kurultaydan sonra bize çıkan en büyük görevin ise gençlik olarak emeğimizi ve zamanımızı Türkiye’nin üretim devrimini gerçekleştirecek süreç içerisinde etkin roller almak olduğunu saptadık. Türk gençliğinin iradesini ve kararlılığını herkese göstermiş olduk.”

'MÜCADELEYİ KAMPÜSLERDE SÜRDÜRECEĞİZ'

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Anadolu Kültür ve Medeniyetleri Kulübü Başkanı Enes Demirkart:

"Ülkemizin önündeki ekonomik temelli sorunları çözecek olan üniversite, lise öğrencileri Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Çalışan Gençlik Üreten Türkiye Kurultayını gerçekleştirdi. Ülkemizi yaşanmaz bir yer olarak göstermeye çalışanlara karşı biz de 'Türkiye'de gençlik üretirse yaşanır' diyoruz. Geleceğimize karşı sorumluyuz. Bu kurultayda da Dr. Doğu Perinçek'in konuşmasından da ciddi görevleri sırtlandık. Topluluklarımızdan arkadaşlarımız şimdiden yeni etkinliklerimizi sormaya başladı. Biz üniversite öğrencileri de ülkemizin verdiği mücadeleyi kampüslerden sürdüreceğiz. Ergenekon destanındaki demirci gibi dağı eritip, zorlukları aşacağız.”

'KURULTAYDAN GÖREVLERİ ALDIK’

Akdeniz Üniversitesi Kitap Topluluğu Başkanı Murat Can Erçolak: "Çalışan Gençlik Üreten Türkiye Kurultayı öncesi Akdeniz Üniversitesi'nde yaptığımız 'Gençlik Geleceğe Nasıl Bakıyor?' anketimizde ekonomik sorunların ve gelecek kaygısının tüm öğrencileri olumsuz etkilediğini gördük. Bu kaygıları paylaşan arkadaşlarımızda çözüme yönelik birçok soru işaretleri bulunmaktaydı. Kurultayımız bu soru işaretlerini gidererek Türk gençliğine çözümün üretim olduğunu gösterdi ve gençliğin bu konudaki görevlerini yeniden hatırlattı. Sorunları paylaştığımız arkadaşlarla artık çıkış yolunu da paylaşıyoruz. Türk gençliği kurultayımızdan gerekli görevleri almıştır. Çalışmaya, üretmeye ve zorlukları paylaşmaya hazırız."

'ÇALIŞAN GENÇLİK ÜRETEN TÜRKİYE GELİYOR'

TGB Çanakkale İl Başkanı Şevin Ezer: "Zaman, Atatürk devrimlerinin ve ruhunun yeniden dirilip Türk gençliğinin bedeninde yeniden can bulma zamanıdır. Dün yapılan kurultay da bunun en büyük kanıtıdır. Eğer o gün o kurultayda benim kalbim patlayacak gibi attıysa sevinçten gururdan ve heyecandan gözlerimde yaşlar belirdiyse orada Atatürk’ün ruhunun yeniden dirilişine tanık olduğum içindir. Şimdi tüm dünya hazır beklesin çalışan gençlik üreten Türkiye geliyor.”

Konya Teknik Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Halil Uludağ: "Bu kurultay da ağıtın, isyanın değil çözüm olduğunu gördük. Çalışan Gençlik Üreten Türkiye Kurultayımızda her arkadaşımız, çalıştığımız zaman Türkiye'nin üretebileceğini anladı. Gençlik ayakta, mücadeleye hazır, umutlu, sorunlarda buhrana sürüklenmiyor, çözüm arıyor. Atatürk gençliği olarak görevlerimizin bilincinde salondan ayrıldık. Üniversitelerde üretmek isteyen her arkadaşımız bağımsız, başı dik, üreten Türkiye'nin yeni mimarileri olacak."

'KAYBEDECEK BİR DAKİKAMIZ YOK'

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji ve Mühendislik Topluluğu Başkanı Ruşan Macar: "Kurultayımızın 'Milli Teknolojide Atılım Geleceğe Yatırım' sloganı topluluğumuz için çok önemliydi. Biz genç mühendislere görevler yüklüyor. Bizim için üretim üniversiteden itibaren başlıyor. Ülkemizi kalkındırmak için gecemizi gündüzümüze katıp çalışmak istiyoruz. 1 genç mühendisin işsiz olarak kaybettiği bir dakika bir ülke için yüzlerce saattir. Bu yüzden üniversiteden mezun olur olmaz iş istiyoruz. Kaybedecek 1 dakikamız bile yok. Ülkemiz için ilkleri başarmak istiyoruz. Bugün Türkiye’nin ihtiyaçlarına baktığımızda tarımda olduğu kadar sanayide de büyük bir atılıma ihtiyacımız var. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin ilk yıllarında olduğu gibi bugün de her yerde ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda fabrikalar kuracağız ve üreteceğiz. O günlerden çok daha elverişli koşullara sahibiz. O günlerin tecrübe mirasıyla birlikte büyük bir genç nüfusa sahibiz. Atatürk gençliğin enerjisini, üretim gücünü görmüş ve buna yatırım yapmıştır. Bugün de Üreten Türkiye’yi kuracak olan gençlerdir. Bugün Türkiye’de yapılacak en büyük yatırım gençliğe yapılacak yatırımdır."

Sonraki Haber