Çamaşır makinesinin tamburunu temizlemek sandığınız kadar zor değil! Bulaşık makinesi tableti ile…

Çamaşır makinenizin kıyafetleri eskisi gibi temiz yıkamadığını mı düşünüyorsunuz? Çamaşır makinesi tamburunda biriken kir, yağ ve lekeler zaman içerisinde tabaka hâline gelerek çamaşırlarınızın temizlenmesini engelleyebilir. Bu durumun çözümü ise aslında oldukça basit. İşte detaylar! 

Tambur üzerinde biriken kirler, hem çamaşır makinenizin performansını hem çamaşırlarınızın temizliğini tehdit edebilir. Bu nedenle zaman zaman tambur temizliği yaparak makinenizin ömrünü uzatabilir ve temiz çamaşırlara kavuşabilirsiniz. Gelelim, tambur temizliğinin nasıl yapıldığına. Evinizde bulunan malzemelerle çamaşır makinesi tamburunu kolayca temizleyebilirsiniz. Peki, nasıl mı? İşte, birbirinden kolay tambur temizleme yöntemleri!

Makinelerde bulunan kazan temizleme programı

Yeni nesil çamaşır makinelerinde kazan temizleme programları bulunur. Bu programlar sayesinde ekstra çaba göstermenize gerek kalmadan çamaşır makinenizin tamburunu kolayca temizleyebilirsiniz. Çamaşır makinenizi tambur temizleme programına getirerek boş şekilde çalıştırın. Bu sayede makine gereken sıcaklığı ve devir ayarını kendiliğinden yaparak tambur temizleme işlemini gerçekleştirebilir. Tambur temizliğini yaptıktan sonra çamaşırlarınızı gönül rahatlığıyla yıkayabilirsiniz.

Limon tuzu ve sirkeyle tambur temizleme

Çamaşır makinenizde tambur temizleme programı yoksa üzülmeyin! Evinizde bulunan malzemelerle pratik şekilde tambur temizliği yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler; limon tuzu ve beyaz sirke. Yapmanız gerekenler ise oldukça basit. "Nasıl yapacağımı bilmiyorum." diyorsanız aşağıdaki talimatlara adım adım uyarak pırıl pırıl görünen bir tambura ve temiz çamaşırlara kavuşabilirsiniz.

Yapılışı

  • Bir kabın içinde 2 kaşık limon tuzu ve 1 bardak sirkeyi karıştırın.
  • Limon tuzu eriyene kadar karışımınızı karıştırmaya devam edin.
  • Çamaşır makinesinin zarar görmemesi için limon tuzu tamamen eriyene kadar bekleyin.
  • Elde ettiğiniz bu karışımı çamaşır makinesinin tamburuna ya da deterjan gözüne dökün.
  • Yüksek ısılı bir programda çamaşır makinesini boş şekilde çalıştırın. Program tamamlandıktan sonra tamburun nasıl temizlendiğini görebilirsiniz.

Bulaşık makinesi tabletiyle tambur temizleme

Herkesin evinde bulunan bulaşık makinesi tabletleri çamaşır makinesi temizliğinde etkili sonuçlar çıkarmayı başarıyor. Gelelim bu yöntemin nasıl uygulandığına.

Yapılışı

  • Bulaşık makinesi tabletini çamaşır makinesinin tamburuna atın.
  • Makineyi ısısı yüksek bir programa getirerek çalıştırın.
  • Bu işlemi yaparken makinede çamaşır olmamasına özen gösterin. Sonuca hayran kalacaksınız.

Limonla tambur temizleme

Doğal yollarla tambur temizliğinde kullanılan bir diğer malzeme ise limon. Oldukça başarılı bir sonuç çıkaran limon sayesinde tamburunuzu ilk günkü görünümüne kavuşturabilirsiniz. Peki, nasıl mı? İşte detaylar!

Yapılışı

  • Limonu ortadan ikiye kesin.
  • Kestiğiniz limonlar yardımıyla çamaşır makinesinin tambur ve lastik kısımlarını ovalayarak silin.
  • Silme işlemi bittikten sonra çamaşır makinesini kısa bir programda çalıştırın ve işlem tamam!
Sonraki Haber