Canan Karatay mağdurları toplandı: Meslekten men mi edilecek?

Eski bir hastasının hayatını kaybetmesi nedeniyle "meslekten men" talebiyle yargılanacak olan Prof. Dr. Canan Karatay hakkında, "Karatay Mağdurları Platformu" adıyla bir grup oluşturuldu.

İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, eski bir hastasının hayatını kaybetmesiyle ilgili açılan dava kapsamında "meslekten men" talebiyle yargılanacak. Dava 9 Ocak'ta görülecek. Bu süreçte, Karatay’a yönelik eleştiriler artarken, "Karatay Mağdurları Platformu" adıyla bir grup kuruldu.

'BİRÇOK KİŞİ BANA ULAŞTI, ANCAK ÇEKİNENLER VAR'

İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, eski hastası Ceyhun Ülker'in hayatını kaybetmesinin ardından açılan dava nedeniyle 9 Ocak'ta "meslekten men" talebiyle hakim karşısına çıkacak. Ülker'in böbrek kaybı ve kalıcı engellilik durumu yaşamasına neden olmakla suçlanan Karatay hakkında, Harvard Tıp Fakültesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ozan Ünlü, hastasına verilen tavsiyelerin zarar verdiğini belirterek "Karatay Mağdurları Platformu"nu kurdu. Dr. Ünlü, "Birçok kişi bana ulaştı, ancak çekinenler de var. Karatay ile kişisel bir husumetim yok ve amacım kavga etmek değil. Zarar görenleri bir araya getirip, yargı yolunun açık olduğu konusunda farkındalık yaratmak ve tavsiyelere uyanların yaşadığı acı tecrübelerle toplumu bilgilendirmek istiyorum" dedi.

Yaptığı açıklamalar ve önerdiği tedavi yöntemleriyle bilim dünyasında eleştirilen İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Profesörü Canan Karatay, hastası Ceyhun Ülker'in böbreklerini kaybetmesi ve kalıcı engellilik hali oluşmasına neden olmakla suçlanıyor. Meslekten men edilmesi talep edilen Karatay, 9 Ocak'ta hâkim karşısına çıkacak. Dava öncesi harekete geçen Harvard Tıp Fakültesi'nde Kardiyoloji Uzmanı olan Dr. Ozan Ünlü, "Karatay Mağdurları Platformu" kurdu.

Prof. Dr. Karatay ve platform hakkında Hürriyet'ten Fulya Soybaş'a konuşan Ünlü, Platformu kurmasının altındaki nedenlere dair şunları söyledi:

-Karatay, neredeyse her programda, kolesterol ilaçlarının bırakılması gerektiğini, işe yaramadığını söylüyor. Oysa dünyada 250, Türkiye'de 165 kişiden biri ailesel hiperkolesterolemi (AH) hastası ve erken yaşlarda hayatlarını kaybetme ihtimalleri var. 80 milyonluk bir ülkede TV'ye çıkıp, bu kadar sık görülen ve ölümle sonuçlanabilecek bir hastalık için 'İlacı bırakın!' demek en az 500 bin hastanın hayatına kastetmek ya da hayatlarından binlerce yıl götürmek demektir. Bu beni dehşete düşürdü.
Sonraki Haber