Canan Karatay usulü ev yapımı elma sirkesi tarifi! 7000 yıldır her derde deva oluyor, korona virüsünü bile öldürüyor

Canan Karatay, ev yapımı elma sirkesinin faydalarını dilinden düşürmüyor. Elma sirkesinin 7000 yıllık şifa kaynağı olduğunu belirten Karatay, ev yapımı elma sirkesinin korona virüsü bile öldürecek kadar güçlü olduğunu belirtiyor.

Sirkenin faydalarını dilinden düşürmeyen Canan Karatay, kısa süre önce kendi Youtube kanalında ev yapımı sirkenin 7000 yıllık şifa kaynağı olduğunu açıkladı. Ev yapımı sirkenin probiyotik olduğunu belirten Canan Karatay, özellikle elma sirkesinin her derde deva olarak 7000 yıldır geleneksel tıpta kullanıldığını belirtti. Peki Canan Karatay'a göre ev yapımı elma sirkesinin diğer faydaları neler? Ev yapımı elma sirkesi nasıl hazırlanır?

CANAN KARATAY DİLİNDEN DÜŞÜRMÜYOR

EV YAPIMI ELMA SİRKESİNİN FAYDALARI

1. Vücutta alkali etkisi gösteren ev yapımı sirke, bağırsak bozukluklarını ortadan kaldırır.

2. Gastrit ve diğer mide rahatsızlıklarına da günlük kullanımda şifa olur.

Ev yapımı sirke, içerdiği vitamin ve minerallerle virüsleri öldürme etkisine sahiptir. Canan Karatay'ın açıklamasına göre ev yapımı sirke Korona virüs ve diğer grip virüslerinin baş düşmanıdır.

3. Vücuda sürülen ev yapımı sirke, yüksek ateşi düşüren güçlü bir etkiye sahiptir.

4. Karbonhidrat içeren bir yemeğe eklenen ev yapımı elma sirkesi, kan şekeri üzerinde düzenleyici bir etki gösterir.

EV YAPIMI ELMA SİRKESİ TARİFİ

Malzemeler

1 kilo büyük boy kırmızı elma
3 litre su
3 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı

1. Elmaları iyice yıkayın. Yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Cam bir kavanoza elma dilimlerini yerleştirin.

Püf Noktası: Elmanın kabuklarını asla soymayın. Elma kabuğu, sirkenin fermente olmasını sağlar.

2. Kavanozun üzerinde 3 parmak boşluk kalacak şekilde suyu ekleyin. 2 yemek kaşığı balı kavanoza ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın.

3. Kavanozun üzerini hava alan bir tülbentle kapatın ve ip ya da lastikle sabitleyin. Güneş görmeyen bir ortamda 30-35 gün bekletin.

4. Daha sonraki günlerde elmalar dibe çökene kadar sirkenizi haftada bir kez tahta kaşıkla karıştırın.

5. Bu süreçte kavanozun üst kısmına erişen elma dilimlerinin çürüdüğünü, sirke sinekleri oluştuğunu ve sirkenizin koktuğunu fark edeceksiniz. Bu belirtilerin hepsi oluştuktan sonra sirkeniz fermente olmaya başladı demektir. Sirkeyi süzerek elma posalarını atabilirsiniz.

6. Sirkenizi süzdükten sonra cam bir kavanoza alarak 1 kaşık bal ekleyin ve kapağı kapalı şekilde serin bir yerde saklayabilirsiniz.

7. Sirkeniz üzerinde sirke anası denilen beyaz şeffaf bir yuvarlak oluştuğunda sirkeniz kullanıma hazır demektir.

Afiyet olsun!

Sonraki Haber