‘Çaresizce paraya ihtiyacımız var’

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi koordinatörü, Biden yönetiminin Rusya ile çatışan Ukrayna ordusuna yardım etmek için “umutsuzca” fon sağlamaya çalıştığını söyledi.

Pazar günü ABC News’e katılan John Kirby’ye ABD Başkanı Joe Biden’ın, Ukrayna ve İsrail için 106 milyar dolarlık “ulusal güvenlik ek talebinin” ABD-Meksika sınırı için güvenlik harcamalarının artırılması koşuluna bağlanmasında ısrar eden Cumhuriyetçilerin taleplerine boyun eğip eğmeyeceği soruldu.

Kirby soruyu yanıtlamayı reddederek “Başkan’ın karar verme sürecinin önüne geçmeyeceğini” söyledi. Bunun yerine, duraksamış olan yardım paketinin önemini bir kez daha vurguladı. “Öne sürdüğümüz ek talepte size söyleyeceğim... evet, Ukrayna için para var ki buna çok ihtiyacımız var. İsrail için para var. Sınır güvenliği için de para var,” diyen Kirby’ye göre Cumhuriyetçilerin önderliğindeki Kongre bunu “temelde görmezden geliyor” Kirby Kongre’yi askeri yardım konusundaki çıkmazı çözmek üzere “derhal” harekete geçmeye çağırdı.

Yönetim, büyük ölçüde Kiev’e daha fazla fon sağlanmasına karşı çıkan Cumhuriyetçi sertlik yanlılarının muhalefeti nedeniyle ekim başından bu yana 106 milyar dolarlık yardım paketini kabul ettirmekte zorlanıyor.

Sonraki Haber