Çatlayan yumurtaya bir diş sarımsak ve limon sürün! Çatlak yumurtayı dağılmadan haşlama yöntemi...

Buzdolabınızda kalan o son çatlak yumurtayı sakın çöpe atmayın! Çatlamış yumurtayı çok kolay bir yöntemle dağılmadan haşlayabilirsiniz. İşte yumurta israfının önüne geçen o mucizevi yöntem…

Marketten yumurta aldınız, eve geldiniz ve bazı yumurtaların çatlamış olduğunu gördünüz. “Nasıl olsa haşlayamam.” diye düşünüp çatlamış yumurtaları çöpe atıyorsanız hemen vazgeçin! Küçük bir dokunuşla çatlayan yumurtanızı hiç dağılmadan haşlayabilir ve afiyetle tüketebilirsiniz. Çatlak yumurtayı gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz o yöntemi sizin için haberimize taşıyoruz…

ÇATLAYAN YUMURTAYI DAĞILMADAN HAŞLAMAK İÇİN NE YAPILIR?

Öncelikle çatlamış yumurtayı bozulmadan dağılmadan haşlamak için birden fazla yöntemin olduğunu söyleyelim. Evinizde hangi ürün bulunuyorsa onu kullanarak çatlayan yumurtaları sofralarınıza taşıyabilirsiniz. İşte o yöntemler:

LİMON SÜRMEK

Bu yöntemde ihtiyacınız olan tek şey bir dilim limon. Önce yumurtanın çatlamış kısmına bir dilim limonu sürün. Ardından yumurtayı sıcak suyun içerisine bir kaşık yardımıyla bırakın. Suyun sıcak olması gerekiyor, ancak kaynamış olmamalı.

SİRKE SÜRMEK

Tıpkı limon sürmek yönteminde olduğu gibi burada da yumurtanın çatlamış yerine biraz sirke sürmeniz gerekiyor. Daha sonra yumurtayı nazikçe sıcak suyun içerisine koyarak dağılmadan bozulmadan haşlayabilirsiniz.

SARIMSAK SÜRMEK

Bir diş sarımsağı yumurtanın çatlamış yerinin kabuklarına sürün. Burada dikkat edilmesi gereken nokta sarımsağın yumurtanın içine değmemesi. Ardından sıcak suda yumurtanızı haşlayarak afiyetle tüketebilirsiniz.

HAŞLARKEN YUMURTANIN ÇATLAMAMASI İÇİN NE YAPILIR?

Daha önceden çatlamamış ancak haşlama esnasında çatlayan yumurtaları dağılmadan tüketmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken şeyler şunlar:

  • Yumurtayı suya koymadan önce oda sıcaklığına gelecek kadar bekletin
  • Yumurtayı haşlamadan önce limonla hafifçe ovalayın
  • Yumurtayı haşlayacağınız suya bir tutam kadar tuz ya da bir miktar sirke ekleyin
  • Bir iğne ile yumurtanın sivri tarafına küçük bir delik açın
Sonraki Haber