Çay festivalinde kültür şöleni

Beta Tea bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği ‘Beta Uluslararası Çay ve Kültür Festivali’ne ev sahipliği yaptı. 21 Mayıs’ta başlayan festivalde; Türkiye dışında dünya ülkelerine özgü çay çeşitleri tüketicilerle buluştu

Beta Tea bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği ‘Beta Uluslararası Çay ve Kültür Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Beta Yeni Han’ın tarihi atmosferinde 21 Mayıs’ta başlayan festivalde; Türkiye dışında dünya ülkelerine özgü çay çeşitleri tüketicilerle buluştu. 21 Mayıs Dünya Çay Günü’ne özel resepsiyon daveti ile başlayan festival, bugün de devam edecek. Açılışta Türkiye ve dünya çay kültüründe önemli yere sahip çay çeşitleri tanıtıldı. Stantlarda Çin, Arjantin, Sri Lanka ve Güney Afrika gibi ülkelerin büyükelçilikleri, gerçekleştirdikleri seremoniler ile kendi ülkelerinin kültürel değerleri ve geleneklerini tüketicilerle buluşturdu. Türklere özgü geleneksel kemençe ve tulum gösterisi yapıldı. Ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç, hazırladığı çaylı lezzetleri sunarak menüyü tanıttı.

ÇAY DEMLEME ŞAMPİYONU

Türkiye çay demleme şampiyonu Gülhanım Delihasan eşliğinde Türk çay kültürü seremonisi düzenlendi. Geleneksel kıyafet giyen Delihasan, Türk çayının demlenme şeklini gösterdi. Çay temalı fotoğraflar ve farklı ülkelerden geleneksel kıyafetler sergilendi. “39 farklı dünya çayının olduğu masamız ve elçiliklerin stantları burada” diyen Çay uzmanı ve Beta Gıda İstanbul Şube Müdürü Hatice Uğur şunları söyledi:

“2022 yılında Türk çay kültürünün UNESCO'nun somut olmayan kültürel miras listesine eklenmesine vurgu yapmak istiyoruz. Festivalimizde Arjantin, Çin, Bangladeş, Hindistan, Sri Lanka büyükelçilerini ağırlayarak, farklı ülkelerin zengin çay kültürlerini, geleneksel demleme tekniklerini ve ritüellerini deneyimlemeyi amaçlıyoruz. Beta olarak Türkiye'deki ilk çay ve kültür festivalini organize ediyoruz. 1987 yılında Sri Lanka'dan çay ithal ederek başladık. Bugün dünyada çay yetişen tüm ülkelerle ticaret yapıyoruz ve dünyanın en büyük 12. çay firmasıyız. Türkiye'de çay alanında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı tek Ar-Ge merkeziyiz. Çay atıklarından kafein üretiyoruz ve probiyotikle ilgili çeşitli çalışmalarımız devam ediyor. Dünya çaylarını tanıtmak istiyoruz. Festival süresince 39 farklı dünya çayının olduğu masamız ve elçiliklerin stantları burada olacak."

Sonraki Haber