Çayın yanında eşsiz lezzet: Puf puf kabaran açma tarifi...

Çayın yanında lezzetli açma tarifleri ile kahvaltılarınıza ve çay saatlerinize lezzet katabilirsiniz. Açma, Türk mutfağının vazgeçilmez hamur işlerinden biridir. İşte en lezzetli açma tarifi...

Açma, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Yumuşak dokusu ve lezzetli tadı ile çayın yanında en çok tercih edilen hamur işlerinden biridir. Açma yapmak için birçok farklı tarif mevcuttur. Bu tarifler arasından en lezzetli ve pratik olanları seçerek, evinizde kolayca açma yapabilirsiniz.

FIRINDA AÇMA TARİFİ MALZEMELER:

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

YAPILIŞI:

1. Adım: Hamuru yoğuralım.

Ilık süt, ılık su, sıvı yağ, yumurta, maya ve şekeri derin bir kapta karıştırın. Ardından unu azar azar ekleyerek ele yapışan bir kıvamda hamur elde edin. Hamuru yoğururken elinizi unla ıslatarak yapışmamasını sağlayın.

2. Adım: Hamuru mayalayalım.

Yoğurulan hamuru üzerini streç filmle kapatarak 1 saat mayalandırın. Mayalanma süresi boyunca hamurunuz iki katına çıkacaktır.

3. Adım: Açmaları şekillendirelim.

Mayalanan hamuru 10 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı merdane ile ince bir şekilde açın. Açılan hamurların üzerine sıvı yağ sürün ve ortadan ikiye katlayın. Katlanan hamurları uzunlamasına rulo şeklinde sarın. Ruloları 12-15 cm uzunluğunda kesin.

4. Adım: Açmaları pişirelim.

Kesilen açmaların üzerini yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Açmaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

AÇMA TARİFİ PÜF NOKTALARI:

Hamurun mayalanması için ortam sıcaklığı önemlidir. Hamuru oda sıcaklığında mayalandırın.

Hamuru yoğururken elinizi unla ıslatarak yapışmamasını sağlayın.

Açmaları fırına vermeden önce üzerini yumurta sarısı sürerek daha parlak ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

Açmaların pişme süresi fırınınızın performansına göre değişiklik gösterebilir.

Afiyet olsun!

Açma yaparken kullanacağınız maya taze veya kuru maya olabilir. Taze maya kullanacaksanız, mayayı ılık süt ve şekerle aktive etmeniz gerekmektedir.

Açmanın daha lezzetli olması için hamuruna 1 yemek kaşığı yoğurt ekleyebilirsiniz.

Açmaların daha çıtır olması için pişme süresinin sonuna doğru fırınınızın fanını açabilirsiniz.


AÇMA NASIL SAKLANIR?

Açmaları oda sıcaklığında 2-3 gün muhafaza edebilirsiniz.

Açmaları buzdolabında 1 hafta muhafaza edebilirsiniz.

Açmaları derin dondurucuda 1 ay muhafaza edebilirsiniz.

AÇMA NASIL ISITILIR?

Açmaları fırında 180 dereceye ayarladığınız fırında 5-7 dakika ısıtabilirsiniz.

Açmaları mikrodalgada ısıtabilirsiniz.

Açmaları tost makinesinde ısıtabilirsiniz.

Umarım bu tarifler sizin için faydalı olmuştur.

Afiyet olsun!

Sonraki Haber