‘Cazın Milli Takımı’ndan unutulmaz konser

İstanbul Superband ve Fatih Erkoç, Maximum Uniq Hall’da konser verdi. Türkiye’de caz müziğinde önemli yeri olan orkestra, unutulmayacak bir konsere imza atarak beğeni topladı.

Türkiye'nin gözde caz orkestrası İstanbul Superband, 20. Sanat Yılını unutulmayacak bir konserle kutladı. Caz ve pop müziğin sevilen ismi Fatih Erkoç, 6 Ocak Perşembe akşamı, Maximum Uniq Hall’da sahne aldı. Trombon, gitar, piyano, saz, ud gibi pek çok enstrümanı çalan, klasik müzik kökenli caz müzisyeni Fatih Erkoç’a, sahnede orkestra şefi Aycan Teztel yönetimindeki İstanbul Superband eşlik etti. Konserde Isn’t She Lovely, The Lady is a Tramp, Fly Me to The Moon, What a Wonderful World gibi caz müziğin klasikleşmiş parçalarını seslendiren Erkoç ve Orkestra, seyirciden büyük beğeni topladı.

Konserin, müzik tarihine geçecek kalitede güzel bir konser olduğunu belirten Aycan Teztel, 20 yıl önce trompet sanatçısı Şenova Ülker ile birlikte kurdukları Orkestra’ya “cazın milli takımı” adının o dönemde takıldığını söyledi. O dönem Vatan Gazetesi’ne verdikleri röportajda Şenova Ülker, “Sporda nasıl atağa kalktıysak, caz müziğinde de bizi böylesi bir hamle bekliyor. Bu anlamda Becks Big Band için cazın milli takımı diyebiliriz.” ifadelerini kullanmıştı.

FATİH ERKOÇ VE İSTANBUL SUPERBAND

"İstanbul Superband," 2002 yılında Aycan Teztel ve Şenova Ülker tarafından kuruldu. İlk olarak Beck's Big Band adıyla kurulan İstanbul Superband, aynı sene İstanbul Caz Festivali kapsamında Herbie Hancock ve Michael Brecker konserinin After Show partisinde çaldı. 2003 yılında İş Sanat sahnesinde Fatih Erkoç, Sibel Köse, Tuna Ötenel, Neşet Ruacan, Aşkın Arsunan, Şenova Ülker, İmer Demirer, Levent Altındağ gibi birçok ünlü müzisyenin katılımıyla unutulmaz bir konser veren topluluk, sonraki yıllarda birçok caz festivalinde Dee Dee Bridgewater, Dianne Reeves, Kurt Elling, John Scofield, Natalie Cole gibi Grammy ödüllü yıldızların orkestrası olarak sahne aldı. Orkestra ile ilgili detay bilgilere aycanteztel.com adresinden de ulaşmak mümkün.

Aycan Teztel

KADROYA EN İYİLER SEÇİLİYOR

Konserde İstanbul Superband’in kadrosu, Türkiye'nin en güçlü caz müzisyenlerinden oluşmuştu. Orkestra’nın kadrosunda piyanoda Ercüment Orkut, kontrabas ve bas gitarda Ozan Musluoğlu, davulda Volkan Öktem, trompetlerde Şenova Ülker, Barış Yazıcı, Tolga Bilgin, Ege Cengiz, trombonlarda Bulut Gülen, Burak Dursun, Altay Acar, Eray Zikguş, alto saksafonlarda Serhan Erkol, Batu Şallıel, tenor saksafonlarda Anıl Şallıel, Serkan Altınok, bariton saksafonda Barış Ertürk yer aldı.

KAÇIRANLAR İÇİN YAYINLANACAK

Fatih Erkoç’un, caz orkestrasıyla verdiği konser, kaçıranlar veya tekrar izlemek isteyenler için 13 Ocak Perşembe günü, saat 20.30’da İş Sanat’ın YouTube kanalında yayınlanacak. Tamamı seyircili kaydedilen konser, ilk gösterimin yapıldığı tarihten itibaren sezon boyunca ücretsiz erişime açık olacak.

Sonraki Haber