CEKUT deprem bölgesinde

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün, ceza infaz kurumlarında görev yapan gönüllü personellerden oluşturduğu arama ve kurtarma timi CEKUT deprem bölgelerinde çok sayıda vatandaşı enkaz altından sağ olarak kurtardı.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili doğrudan etkileyen deprem sonrasında Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yoğun mesaiyle çalışmaya başladı. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü depremin ilk anından itibaren harekete geçerek arama, kurtarma, lojistik ve yardım çalışmalarına destek olmak üzere yol haritalarını belirledi. AFAD’ın yardım çağrısıyla birlikte Ceza İnfaz Kurumları Arama ve Kurtarma Timi’nin (CEKUT) ekipleri hızlı bir şekilde harekete geçti ve deprem bölgelerinde farklı noktalara intikal ederek arama-kurtarma çalışmalarını başlattı. CEKUT ekipleri Malatya’da gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında enkaz altından 1 yaralı afetzedeyi canlı olarak kurtardı.

DİĞER GÖNÜLLÜLER DE ÇALIŞMALARINA DESTEK VERİYOR

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün, ceza infaz kurumlarında görev yapan gönüllü personellerden oluşturduğu arama ve kurtarma timi CEKUT, özellikle doğal afetlerde önemli görevler üstleniyor. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre doğal afetlerde ortaya çıkabilecek mal ve can kayıplarının en aza indirilmesi amacıyla Ankara, İstanbul, İzmir, Erzurum, Adana ve Afyonkarahisar’da oluşturulan 10 CEKUT ekibi, ceza infaz kurumu ve savcılıklara bağlı denetimli serbestlik müdürlükleri personellerinden oluşuyor. Tamamı gönüllük esasına göre oluşturulan CEKUT ekipleri, ceza ve infaz kurumlarında yaşanabilecek doğal afet ve diğer acil durumlara karşı etkin şekilde müdahale edebilmenin yanı sıra toplumsal düzeyde yaşanması olası afet ve acil durumlara müdahale etmek amacıyla da eğitime tabi tutuluyor.

Sonraki Haber