Adli Tıp raporu açıklandı: Mezardaki DNA örnekleri Cem Garipoğlu'na ait çıktı!

Cem Garipoğlu'nun açılan mezarından alınan kemik örnekleri üzerindeki Adli Tıp incelemesi tamamlandı. Mezardan çıkarılan örneklerin Cem Garipoğlu'nun anne ve babasının DNA örnekleri eşleştiği açıklandı.

Münevver Karabulut'u 3 Mart 2009 tarihinde katleden Cem Garipoğlu, kaldığı koğuşta intihar etmişti. Ölen kişinin Cem Garipoğlu olup olmadığı yönündeki şüpheler üzerine Karabulut ailesi, avukatları aracılığıyla fethi kabir işlemi yapılmasını talep etmişti.

ADLİ TIP SONUÇLARI ÇIKTI

Cem Garipoğlu'nun açılan mezarından alınan kemik örnekleri üzerindeki Adli Tıp incelemesi tamamlandı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, mezardaki kemiklerden alınan DNA'nın Cem Garipoğlu'nun anne ve babasıyla doğrudan uyumlu olduğunu açıkladı.

Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada şu şekilde:

"Cezaevinde intihar ettiği tespit edilerek defnedilen Cem Garipoğlu'nun, ölmediği ve defnedilen kişinin farklı biri olduğuna yönelik iddialar üzerine Karabulut ailesinin talebi ve Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının kararıyla 3 Ekim 2024 tarihinde fetlı-i kabir işlemi yapılmıştır. İstanbul Adli Tıp Kurumu uzmanları tarafından yapılan inceleme sonrasında Biyoloji ihtisas Dairesi'nde kemik, diş ve diğer tüm örnekler üzerinde DNA incelemeleri büyük bir titizlikle gerçekleştirilmiştir.

'BİREBİR AYNI DNA PROFİLİ...'

"Yapılan işlemlerin sonucunda mezardan çıkarılan örneklerin, Baba Mehmet Nida ve Anne Tülay Makbule'nin müşterek çocuğu Cem Garipoglu'na ait olup yine bu kişinin 2014 yılında otopsi işlemi yapılarak intihar ettiği belirlenen şahısla birebir aynı DNA profiline sahip olduğu tespit edilmiştir."

NE OLMUŞTU?

Münevver Karabulut'un cansız bedeni çöp toplayıcı bir kişi tarafından çöp konteynerinde parçalanmış halde bulunmuştu. Yapılan adli tıp incelemesinde önce bıçak darbeleriyle yaralandığı daha sonra öldüğü tespit edilmişti.

197 gün sonra teslim olan Cem Garipoğlu, 24 yıl hapisle cezalandırmıştı. Garipoğlu, 10 Ekim 2014'te tek başına kaldığı üç kişilik koğuşta ip ve poşet kullanarak intihar etmişti.

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut ise Cem Garipoğlu'nun cezaevinde intihar etmediğini, kaçtığını veya kaçırıldığını iddia ederek avukatı Dr. Rezan Epözdemir aracılığıyla Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Başsavcılık, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına karar verdi. Kararın ardından Garipoğlu'nun mezarı açıldı, alınan örnekler aile bireyleriyle DNA eşleştirmesi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'a gönderildi.

Sonraki Haber