Cem Karaca neden vatandaşlıktan çıkarıldı?

Türk Rock müziğinin efsane isimleri arasında gösterilen Cem Karaca'nın hayatını anlatan film gösterime girdi. Tüm bunlarla beraber Cem Karaca'nın neden vatandaşlıktan çıkarıldığı merak edildi.

Efsane sanatçılar arasında gösterilen ve beyaz perdeye aktarılan "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filminin mahkeme kararıyla durdurulmasından sonra Cem Karaca'nın hayatı vatandaşların en çok merak ettikleri arasında yer aldı.

CEM KARACA NEDEN VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILDI?

12 Eylül darbesi sonrasında Sıkıyönetim Mahkemesi tarafından Melike Demirağ, Selda Bağcan, Şanar Yurdatapan ve Sema Poyraz ile beraber Cem Karaca da yurda çağrıldı ve 13 Mart 1981 tarihine kadar da süre tanındı. Bonn'da yaşayan Cem Karaca, yurda dönmek için ek süre isteyince bu zaman 15 Temmuz 1982 tarihine kadar uzatıldı.

Ancak Cem Karaca, Türkiye'ye geri dönmeyeceğini söyledi. Süresi dolduktan sonra 6 Ocak 1983 tarihinde Yılmaz Güney ile aynı gün Türk vatandaşlığından çıkarıldı. Cem Karaca'nın vatandaşlıktan çıkarılma gerekçesi olarak ise şarkılarında kullanmış olduğu sözler ve fikirler gösterildi.

Cem Karaca, 8 Şubat 2004 sabahında, solunum ve kalp yetmezliğine bağlı olarak ağır bir kalp krizi geçirdi. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen kaldırıldığı Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nde 58 yaşında hayatını kaybetti. 9 Şubat 2004'te ikindi vaktinde Üsküdar Seyyit Ahmet Deresi Camii'nde (İranlılar Mezarlığı) kılınan cenaze namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda babası ile aynı mezara defnedildi.

Sonraki Haber