Cenazesi karıştırılan Türk toprağa verildi

Almanya’nın Hannover kentinde cenazesi yanlışlıkla yakılan 71 yaşındaki Abdülkadir Sargın için Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne bağlı Hannover Merkez Camisi’nde gıyabi cenaze namazı kılındı

Stöcken Müslüman Mezarlığındaki cenaze töreninde ise Sargın ailesini, Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya yalnız bırakmadı. Cenazede konuşan Büyükelçi Şen, olayın Almanya’da yaşayan Türk toplumunu derinden üzdüğünü, skandalı en üst seviyeden takip edeceklerini bildirdi. “Olayın tüm yönleriyle araştırılması ve sorumluların ortaya çıkarılması için konu yakından takip ediliyor” diye konuşan Şen, “Benzer hadiselerin bir daha yaşanmaması için gereken tüm tedbirlerin alınmasını bekliyoruz” diye Alman makamlarına seslendi.

Olayla ilgili bir açıklama da Almanya Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Gülde’den geldi. 28 Aralık’taki Hükûmet basın toplantısında konuşan Gülde, bu konuda yerel makamlarla iletişime geçilmesi gerektiğini ifade etti. Polisin olaya yönelik soruşturma başlattığını hatırlatan Gülde, elinde bu konuda başka bilgi bulunmadığını kaydetti. Soruşturmayla ilgili açıklama yapan polis yetkilileri ise olayda suç bulunmadığını ancak ihmal şüphesi üzerinde durulduğunu paylaştı.

SARGIN’IN OĞLUNDAN TEŞEKKÜR

Yaşanan olaydan sorumlu Hannover Tıp Yüksekokulu (MHH) Hastanesi ise yaptığı yazılı açıklamada Sargın ailesinden özür dilediğini duyurdu. Öte yandan bir açıklama da MHH’nın bağlı olduğu Aşağı Saksonya Eyaleti Bilim ve Kültür Bakanlığından da geldi. Anadolu Ajansı’nın sorusunu yanıtlayan bakanlık yetkilileri, Bakan Falko Mohrs’un hem Başkonsolos Kaya hem Sargın’ın yakınlarıyla görüştüğünü paylaştı. Olayın ardından Sargın ailesi ise olayı mahkemeye taşımaya hazırlanıyor. Abdülkadir Sargın’ın oğlu Mete Sargın, Büyükelçi Şen ve Başkonsolos Kaya’ya teşekkürlerini “Türkiye devleti tüm kurumlarıyla yanımızda olarak bize güç verdi. Sivil toplum kuruluşları bizleri yalnız bırakmadı. Bir kez daha anladım ki, biz büyük devletiz ve asla yalnız değiliz” sözleriyle paylaştı.

Sonraki Haber