Cengiz Ergün kimdir? Cengiz Ergün kaç yaşında, nereli, evli mi?

MHP’nin 31 Mart seçimlerinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Ergün oldu. Peki, MHP adayı Cengiz Ergün kimdir?

MHP’nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Ergün oldu. 2019 seçimlerinde yüzde 52.77 oy alarak 3’üncü kez Belediye Başkanlığına seçilen Cengiz Ergün, Manisa’da 3 dönem üst üste seçilen ilk belediye başkanı olma unvanını elde etmişti.

CENGİZ ERGÜN KİMDİR?

1960 yılında Manisa’da dünyaya gelen Cengiz Ergün, ilkokulu sırasıyla Murat Germen , Necatibey ve Gazi İlkokulu’nda okudu. Ortaokulu Şehitler Orta Okulu'nda, Liseyi İzmir Fatih Lisesi'nde tamamladıktan sonra üniversite lisans eğitimini de Muğla Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde alarak 1980 yılında mezun oldu.

Erzincan'da vatani görevini yapan Ergün, Manisa'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firma kurarak iş hayatına atıldı. Müteahhit olarak Uncubozköy Mahallesi başta olmak üzere Manisa’da pek çok projeyi başarıyla hayata geçirerek 30 yıllık ticaret hayatında hiç bir devlet, belediye veya bayındırlık ihalesi almadı.

1981 yılında en büyük destekçisi ve eşi Şeyda Ergün ile evlenen Cengiz Ergün’ün Hande ve Merve isimli iki kız çocuğu vardır.

27 Aralık 2008 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Manisa Belediye Başkan Adayı olarak halkın karşısına çıkan Ergün, 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Manisa tarihinin en yüksek oyunu alarak Manisa Belediye Başkanı seçildi. 2009-2014 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevini başarıyla sürdürdü.

30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden tekrar aday olarak kazanan Ergün, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimlerde yüzde 52.77 oranında oyla 3’üncü kez Belediye Başkanlığına seçildi.

Sonraki Haber