‘Ceviz Ağacı’ sahneye geri döndü

Boa Sahne’nin geçen sezon sahneye koyduğu Kadıköy Boa sahnede ikinci gösterimini yaparak yeni sezonda sahneye döndü

Boa Sahne’nin geçen sezon sahneye koyduğu Özden Selim Karadana’nın yazıp yönettiği, Adil İrfanoğlu ve Oğuzhan Aksu‘nun rol aldığı Ceviz Ağacı, yeni sezonda sahneye döndü.

Dün Kadıköy Boa sahnede ikinci gösterimini yapan Ceviz Ağacı Arif ve Ferdi’nin hikâyesini konu ediniyor. Oyun bu yıl Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın Umut Veren Erkek Oyuncusu” ödülünü kazandı.

Oyunun yönetmen yardımcılığını Ertül Erdan üstlenirken, dramaturji ksmında Kemal Tosu ve ışık tasarımında Yasin Gültepe görev aldı. “Ceviz Ağacı”nın sanat yönetmenliğini Aytekin Atabey yaptı.

“Zamanların en iyisiydi, zamanların en kötüsüydü. Gençliğimizin baharındaydık, muhtemelen son baharındaydık. Önümüzde fırsatlar vardı, bütün köşeler çoktan kapıldı. Müjdeler havada uçuşuyordu, kara haber tez duyuluyordu. İşte böyle bir zamanda Arif ve Ferdi İstanbul’a geldi. Hiç kimse bunu fark etmedi. Ağzı yok dili yok ama İstanbul ‘Bir siz eksiktiniz’ dedi. Yaşamanın bile zor olduğu bir şehirde üretmek mümkün mü peki?”

Yeni sezona 4 Ekim’de Kadiköy Boa Sahne’de başlayacak olan Ceviz Ağacı’nın biletlerine Boa Sahne gişesinden ve biletinial.com üzerinden ulaşılabilir.

OYUNUN YAZILIŞ HİKÂYESİ

Oyunun yazılış hikâyesini Özden Selim Karadana şöyle anlatıyor:

“2021 yılında Zorlu Psm’nin dramatik yazarlık atölyesine katıldım. Ferhan Şensoy yakın zamanda vefat etmişti. O dönemde şarkıları dönüyordu hep kafamda. Bir şarkısında ‘Bir gün meddah ölecek, devresi yıl yeni meddah gelecek. Meddahlar hep olacak.’ der. Ben de bu şarkıdan ilhamla iki meddahlı bir oyun yazmak istedim.

"Atölyede Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun dersinde bir kısa oyun yazacaktık. Temamız ‘Dün-Bugün-Yarın İstanbul’ olarak belirlenmişti. Ceviz Ağacı’nı yazmaya başlarken peşinden gideceğim soru cümlem: ‘Yaşamanın bile zor olduğu bir şehirde üretmek mümkün mü?’ydü. Bu sorunun cevabını hala bilmiyorum ve yıllar geçtikçe de daha zorlaşıyor. 2012 yılında tiyatroya başladım ve on yıllık mücadelemden birçok done yer alıyor oyunda.

"Ama oyun sadece benden ibaret değil. Bu süreçte tanıştığım, köşelerin kapıldığı bu sektörde yer edinmeye çalışan birçok arkadaşımdan izler var oyunda. Ceviz Ağacı oyununun iki genç tiyatro oyuncusunun hikayesi olmasına rağmen Türkiye’de yaşayıp var olmaya çalışan bütün gençleri kapsadığını düşünüyorum.

“İlk oyunumuzu 2022 Ocak’ta oynadık. Bir sezonu tamamladıktan sonra ertesi sezon Adil’in rahatsızlığından dolayı oyuna ara verdik. Bir sezonluk aranın ardından şimdi tekrar sahnedeyiz. Bu anı çok beklemiştik. Şahsen bu mutluluğu seyirciyle paylaşmak için her oyun gün sayıyorum. Umarım Ceviz Ağacı’na tanık olursunuz.”

Sonraki Haber