Ceviz ezmesi evde nasıl yapılır?
Burdur yöresine ait olan ceviz ezmesinin nasıl yapıldığı oldukça merak ediliyor. Sağlıklı, besin değeri dengeli olan bu atıştırmalığın tarifini sizinle paylaşıyoruz. Ceviz ezmesi evde nasıl yapılır? İşte o tarif!
Burdur yöresine ait olan ve Burdur'da uzun yıllardan beri severek tüketilen ceviz ezmesinin tarifi son dönemlerde merak edilmeye başlandı. Bu atıştırmalığı evde kolaylıkla yapabilir ve misafirleriniz için servis edebilirsiniz. İçeriğinin temiz olması, sağlıklı bir atıştırmalık olması ve besin değerinin yüksek olması da bu tarifin güzel yanlarından biridir. Bu tarifte ceviz ve irmiğin kendi yağlarını kullandığımız için başka bir yağ kullanmıyoruz. Bu da tarifi daha sağlıklı yapıyor. Cevizin de kolesterol önleyici özelliği bulunduğundan herkes gönül rahatlığıyla tüketebilir. Çocukların da severek yiyebileceği sağlıklı atıştırmalıklardan biri olabilir. O halde bu güzel tarifin ayrıntılarına geçebiliriz. Ceviz ezmesi evde nasıl yapılır? İşte o mükemmel tarif!
CEVİZ EZMESİ EVDE NASIL YAPILIR?
GEREKLİ MALZEMELER
- 200 gram irmik
- 200 gram şeker
- 200 gram dövülmüş ceviz
- 1 çay bardağı su
- Pudra şekeri
YAPILIŞI
- İrmik ve cevizi derin bir kapta harmanlayın.
- Suyu ayrı bir kapta ısıtın şeker ekleyin, şeker eriyene kadar karıştırın.
- Sonrasında bu şekerli suyu irmik ceviz karışımına ekleyin.
- Bir tepsiye alarak üzerini bastırarak dizin ve dilimleyin.
- Dilerseniz üstüne pudra şekeri ya da Antep fıstığı tozu koyarak servis edin.