Bakan Kurum'dan Özel'e 'Hatay' yanıtı: İzmir'in peşinde olun

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Hatay'la ilgili açıklamalarına yanıt veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Eğer siz şahsi bir mesele yapacaksanız İzmirli kardeşlerimizin geleceğini meseleniz yapın. İzmir'in geleceği için ne yapabilirizin peşinde olun' dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Sosyal Konut ve Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim Töreni"nde yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Hatay ile ilgili sözlerine yanıt verdi.

KURUM'DAN ÖZEL'E 'HATAY' YANITI

Özgür Özel'in "Hatay benim şahsi meselemdir. Grubumuz Meclis’te Hatay’ı unutturmayacak. Hatay’dan eksik olmayacağız, sizin adınızı tüm Türkiye’ye tekrar duyuracağız" sözlerine yanıt veren Bakan Kurum, "Eğer siz şahsi bir mesele yapacaksanız İzmirli kardeşlerimizin geleceğini meseleniz yapın. 25 yıldır yönettiğiniz İzmir'in o sorunlarını çözmek adına masaya oturun ve bizim uzattığımız o eli sımsıkı tutup, İzmir'in geleceği için ne yapabilirizin peşinde olun." dedi.

'UMUTLARI BOŞA ÇIKARAN KENDİLERİ'

Bakan Kurum, "Hatay halkına, deprem bölgesine umut dağıtıp, o umutları boşa çıkaranlar kendileridir." diyerek, şöyle devam etti:

"Hatırlayın, 'Deprem bölgesinde konut yapacağız, halkımıza bedava dağıtacağız.' dediler ama tek bir çivi çakmadılar, tek bir yuva kurmadılar, tek bir çocuğun yüzünü güldürmediler. Tek bir annemizin, babamızın göz yaşını dindirmediler. Tek bir yuva yapmadıkları gibi söz verdikleri Ulu Cami'yi restore etmekten imtina ettiler. Buradan ifade ediyorum: Sayın Özgür Özel, Hatay sahipsiz değildir. Hatay bize emanettir. Hatay devletimize emanettir, Hatay Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a emanettir. Biz, bu emanete gözümüz gibi sahip çıkacağız, oralara gelip selfie çekip ayrılanlardan olmadık. Oralara gelip 6 Şubat'ta milletimize sözler verdik, o sözleri tutmak için gece gündüz çalışıyoruz. Hiçbir zaman deprem bölgesinde boş vaat verip oradan ayrılmadık. Ne söylediysek, ağzımızdan ne çıktıysa onu yapmak, onu vatandaşımıza teslim etmek için hep birlikte el ele verdik. 2025 yılı geldiğinde onlar Ulu Camii yapmasa da biz yapacağız. Onlar o bölgeye sırtını dönse de biz deprem bölgesini kucaklamaya, yeniden ayağa kaldırmaya devam edeceğiz."

Sonraki Haber