Çeyrek final avuçlarımızın içinde!

Koronavirüs pandemisi sürecinde oynanan son seyircili maçta Kopenhag'ı 1-0 yenen Başakşehir, bu akşam rakibiyle UEFA Avrupa Ligi son 16 turunun rövanş müsabakasına çıkacak. Turuncu-lacivertli temsilcimiz ilk maçta elde ettiği önemli avantajı koruduğu takdirde Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükselecek

SÜPER Lig'de şampiyonluğa ulaşan ve Avrupa kupalarında da yoluna devam eden tek Türk takımı olan Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında bugün Danimarka temsilcisi Kopenhag'a konuk olacak. Parken Stadı'ndaki karşılaşma TSİ 19.55'te başlayacak. Müsabaka, beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak. Kritik maçı İtalyan hakem Daniele Orsato yönetecek.

Mücadele UEFA'nın aldığı karar nedeniyle seyircisiz olarak oynanacak. 19 Mart'ta oynanması gereken rövanş maçı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenmişti. Başakşehir, turu geçmesi halinde tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında çeyrek finalde mücadele edecek.

BİR ADIM ÖNDEYİZ

12 Mart'ta İstanbul'da oynanan ilk maçı Edin Visca'nın 88'inci dakikada attığı golle 1-0 kazanan temsilcimiz, rövanş öncesinde avantajı elinde bulunduruyor. Turuncu-lacivertlilerin Danimarka'da oynanacak maçta alacağı galibiyet ve beraberlikler adını çeyrek finale yazdırmasına yeterli olacak. Turuncu-lacivertlilerin, 1-0 dışındaki tek farklı yenilgileri de turu geçmesini sağlayacak. 90 dakika ev sahibi takımın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlanırsa, uzatma bölümüne geçilecek. Bu bölümde de skorun değişmemesi halinde penaltı atışları çeyrek finale yükselecek ekibi belirleyecek. Kopenhag'ın iki farklı galibiyeti durumunda ise çeyrek finale Danimarka temsilcisi yükselecek.

Danimarka ekibinde, kart cezalısı Santos bu maçta forma giyemeyecek. Uruguaylı futbolcu, İstanbul'da oynanan maçta sarı kart görerek, bu sezon Avrupa Ligi'ndeki 3'üncü sarı kartını gördü ve cezalı duruma düştü. Kopenhag ile sözleşmesi sona eren ve takımdan ayrılan Dame N'Doye da bu mücadelede sahada olmayacak.

Temsilcimiz Başakşehir, Kopenhag'ı elemesi halinde büyük olasılıkla çeyrek finalde İngiliz devi Manchester United ile eşleşecek. Manchester United, son 16 turu ilk maçında Avusturya temsilcisi LASK'ı 5-0 yenmişti.

TEMSİLCİMİZİN AVRUPA KARNESİ

Başakşehir, bu sezon Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi ön eleme turu maçlarıyla başladı. Yunan ekibi Olympiakos'a Şampiyonlar Ligi 3'üncü ön eleme turunda sahasında 1-0 ve deplasmanda 2-0 yenilerek elenen turuncu-lacivertli ekip, yoluna UEFA Avrupa Ligi gruplarında devam etti.

J Grubu'nda İtalya'dan Roma, Almanya'dan Borussia Mönchengladbach ve Avusturya'dan Wolfsberger takımlarıyla eşleşen temsilcimiz, ilk maçında konuk olduğu Roma'ya 4-0 yenildi. İkinci maçında sahasında Borussia Mönchengladbach ile 1-1 berabere kalan Başakşehir, ardından taraftarı önünde Wolfsberger'i 1-0 yenerek gruptan çıkma adına ümitlendi. Deplasmanda da Avusturya ekibini 3-0'la geçen turuncu-lacivertli takım, beşinci maçında sahasında Roma'ya 3-0 yenilince, son hafta öncesi turu zora soktu.

Gruptan çıkabilmek için son maçında Alman ekibi Borussia Mönchengladbach'ı rakip sahada yenmek zorunda olan Başakşehir, rakibini uzatma bölümünde Enzo Crivelli'nin golüyle 2-1 mağlup edip, lider olarak son 32 turuna adını yazdırmayı başardı.

Tarihinde ilk kez grup aşamasını geçen turuncu-lacivertli ekip, son 32 turunda da Portekiz ekibi Sporting Lizbon'u, deplasmanda 3-1 yenildiği karşılaşmanın rövanşında sahasında uzatmalarda 4-1 yenerek son 16 turuna kaldı. Temsilcimiz, son 16 turu ilk maçında da sahasında Danimarka temsilcisi Kopenhag'ı 1-0 yendi. Tarihinin en başarılı sezonunu geçiren Başakşehir, Avrupa'da yoluna devam eden tek Türk takımı konumunda bulunuyor.

BURUK: AVANTAJIMIZI KORUMAK İSTİYORUZ

BAŞAKŞEHİR Teknik Direktörü Okan Buruk, Danimarka'ya hareket etmeden önce havalimanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tarihlerinde ilk defa çeyrek finale çıkma şansı yakaladıklarını, ilk maçta aldıkları 1-0'lık galibiyetin avantajını korumak istediklerini belirtti. Tek hedefin çeyrek final olduğunu aktaran Buruk, "Almanya'da yapılacak sekiz takımlı turnuvada yer almak, hem Başakşehir takımı olarak hem de Türkiye'yi temsil eden bir takım olarak bizim için çok önemli. Başından beri ülke puanına katkı yapmak istediğimizi hep söyledik" ifadelerini kullandı.

ÖNCE KOPENHAG SONRA MANCHESTER UNITED

Takım olarak Türkiye'yi temsil etmenin bilincinde olduklarının altını çizen Buruk, şunları kaydetti: "Bundan önce yaşadığımız sevinçleri Kopenhag'da sürdürmek istiyoruz. İnşallah son sekiz içerisinde olacağımız bir maç bizi bekliyor. İlk hedefimiz Kopenhag'ı geçmek. Ondan sonra Manchester United'ı düşünmek istiyoruz. Tek odaklandığımız maç şu an Kopenhag. Son sekize kalırsak tabii ki Manchester United da bu senenin formda takımlarından biri...

"Tek maçlık oyunlar, seyircisiz, her takımın maça ortak olduğu oyunlar. Bunu şu an rakip olarak gittiğimiz Kopenhag'da da yaşayacağız. Aynı ciddiyet ve kararlılıkla buraya nasıl geldiysek bundan sonra da aynısını yaşayacağız. Seyircisiz maçlara alıştık. Bu maç da seyircisiz. Ama buna ligimizde de alıştık. Güzel bir stat, güzel bir ortam olduktan sonra en iyisini yapmaya çalışacağız. Oyuncularım ve ekibimiz hazır. İnşallah en iyi sonuçla buraya döneceğiz."

Sonraki Haber