CHP-DEM Parti anlaştı! DEM Parti Ankara'nın 3 ilçesinde aday çıkarmadı

DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayı Öztürk Türkdoğan, Ankara’nın Yenimahalle, Polatlı ve Bala ilçelerinde 'kent uzlaşısı' gereği aday çıkarmadığını açıkladı.

This browser does not support the video element.

31 Mart 2024 yerel seçimlerine sayılı günler kala CHP ve DEM Parti'nin "kent uzlaşısının" ayrıntıları belli olmaya devam ediyor.

3 İLÇEDE ADAY ÇIKMAYACAK

DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayı Öztürk Türkdoğan, DEM Parti'nin Ankara'da 27 ilçenin 24'ünde aday gösterdiklerini ancak Ankara'nın CHP ile "kent uzlaşası" gereği Yenimahalle, Polatlı ve Bala ilçelerinde aday göstermediklerini açıkladı.

YENİMAHALLE ADAYLARI

POLATLI ADAYLARI

BALA ADAYLARI

CHP, DEM PARTİ'YE 31 MECLİS ÜYESİ VERDİ

DEM Parti ve CHP arasındaki "kent uzlaşısı" adı altındaki "ittifakın" bir diğer adresi de İstanbul'du. DEM Parti; Esenyurt, Tuzla, Eyüpsultan, Üsküdar, Kartal, Sancaktepe, Sarıyer, Beyoğlu, Maltepe ve Zeytinburnu ilçelerinde 31 meclis üyesi adayıyla CHP listelerinden seçimlere girecek. CHP listelerindeki DEM Partililerin seçilmesi halinde, DEM Parti ilk defa İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde grup kuracak.

ESENYURT'TA ADAY GERİ ÇEKİLDİ

DEM Sözcüsü Ayşegül Doğan, geçtiğimiz günlerde "kent uzlaşısı" adı altında CHP ile anlaştığını açıklamıştı. Doğan, Mersin'in Akdeniz ilçesi ve İstanbul'un Esenyurt ilçesinde CHP ile ittifak yapılacağını duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından CHP Esenyurt'ta adaylığını açıkladığı Ali Gökmen'i geri çekerek, DEM Parti "hassasiyetlerine" uygun Ahmet Özer'i aday göstermişti.

Aydınlık Gazetesi, CHP’nin DEM Parti’yle uzlaşarak Esenyurt’ta aday gösterdiği Prof. Dr. Ahmet Özer'in, Kürtçe anadilde eğitimi ve eyalet sistemini savunduğunu ve Anayasa’nın ilk dört maddesiyle 66. maddesinin değiştirilmesini işaret ederek vatandaşlık tanımının yeniden yazılmasını istediğini ortaya çıkarmıştı.

Sonraki Haber