CHP 'erken seçim' kampanyası başlattı: Var bir çaresi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in, Kasım 2025'i işaret eden erken seçim açıklamalarının ardından CHP'de hazırlıklar başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, partisinin 'Var bir çaresi' sloganıyla hazırladığı erken seçim kampanyasını duyurdu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek erken seçim çağrısında bulunmuştu. Erken seçim için tarih de veren Özel, Kasım 2025'te erken seçime hazır olduklarını ilan etmişti.

CHP'DEN ERKEN SEÇİM KAMPANYASI

Özel'in erken seçim açıklamalarının ardından hazırlıklarını hızlandıran CHP, erken seçim kampanyası başlattı. "Var bir çaresi" sloganıyla başlatılan kampanyayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut tanıttı. Bulut'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Toplumun kendi sorunları üzerine yoğunlaşan bir dilimiz var. Mevcut iktidar sadece iktidarını devam ettirmek adına girişimlerde bulunuyor. Mesela teğmen tartışması ya da anayasa tartışması hâlâ sürüyor. Ancak bunlar siyasetçilerin gündemi. Çünkü mevcut iktidar kutuplaşmadan nemalanıyor. Bunların hepsinin bilinçli yapılıyor. Ama CHP tüm bu tartışmalardan uzak durarak sorunları gündeme getiriyor. Bu durumun sonucunda toplum bizi birinci parti yaptı. CHP bugün itibariyle ‘Sorunlarınızı duyduk, buna ilişkin çözümlerimiz var’ diyor. Her soruna bir çözümümüz var. Toplum kendini yalnız ve umutsuz hissediyor. Onun için sloganımız: Var bir çaresi”

'HER İSİM ERDOĞAN'I GEÇİYOR'

Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili anket yapılıp yapılmadığı da sorulan Bulut “Adı geçer tüm isimlerin oyu Erdoğan’ın üzerinde” bilgisini paylaştı.

Sonraki Haber