Özel, açılım için Meclis'i işaret etti: 'CHP olarak oyunun dışında değiliz'

'Eşit yurttaşlık, anaların gözyaşı akmasın diye üstümüze düşeni yapacağız' söylemiyle, açılımda adeta 'ben de varım' diyen Özel, söylemlerini bir ileri safhaya taşıdı, Meclis'i işaret etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, DEM Partililere el uzatması ile başlayan "açılım" tartışmalarına adeta "bende varım" diyen Özgür Özel, "Eşit yurttaşlık, anaların gözyaşı akmasın diye üstümüze düşeni yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.

MECLİS'İ İŞARET ETTİ

Cumhuriyet Gazetesi'nden Mustafa Balbay'a konuşan Özel, "açılım" söylemlerini bir ileri safhaya taşıyarak Meclis'i işaret etti. "Açılımı" yeni anayasa tartışmaları ile yasallaştırmayı hedefleyen Özel, "CHP olarak oyunun dışında değiliz. Ancak her şeye katılmak ya da parçası olmak durumunda da değiliz. Asırlık CHP’nin Türkiye’nin temel sorunları için gösterdiği başlıca adres Meclis’tir. Çözüm yeri TBMM’dir. Zemin Meclis’tir. Burada bütün sorunları konuşabiliriz." ifadelerini kullandı.

'KUTUPLAŞMA YETER ARTIK'

Bahçeli'nin, DEM Parti'ye el uzatmasını da değerlendiren Özel, "Devlet Bahçeli’nin el sıkma ile başlattığı diyalog ortamını iki bakımdan önemsiyorum. Birincisi Türkiye için yararlı. Kutuplaşma yeter artık. İkincisi benim başından beri vurguladığım normalleşme işte buydu. Konuşabilmek, birbirimizi dinlemek. Bu, tarafların birbirine teslim olduğu ya da olacağı anlamına gelmez." dedi.

LİDERLERE 'ÇAY PARTİSİ' DAVETİ

Siyasi parti liderlerine "çay partisi" davetinde de bulunan Özel, "1 Ekim’de başlayan genel diyalog ortamı 29 Ekim’de bir liderler zirvesiyle neden taçlanmasın. Olabilir. Buluşalım Atatürk’ün evinde. Çay partisi şeklinde olur, bir zirve olur... Biz varız. Biz bütün partilerle görüşebilen parti olarak bunun herkesi kapsamasından mutlu oluruz." açıklamalarında bulundu.

'PARTİ ÇIKARLARINI GÖZETEREK YAKLAŞMAYACAĞIZ'

Normalleşme gündemiyle ilgili de konuşan Özel, "Halen tartışılmakta olan Erdoğan’ın BOP eş başkanlığı ve benzeri konulara partisel çıkarlar gözeterek yaklaşmayacağız. Ülkemizin çıkarına bir ilerleyiş olursa bunu da kamuoyu ile paylaşıp değerlendireceğiz." dedi.

Sonraki Haber