Özel parti marşına kızdı, belediye başkanına çıkıştı: Başka bir müzik ayarlayın

CHP Genel Başkanı Özel, Mudanya’da katıldığı etkinlikte parti müziği çalınmasına tepki gösterdi ve belediye başkanını 'Bu kusuru, minicik bir nazar boncuğu olarak çok başarılı Mudanya Belediye Başkanımızın yakasına takıyorum. İnerken bir daha çalarsanız, bu sefer ayıp olur.' ifadeleriyle eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mudanya Mütarekesi'nin 102'nci yılı etkinliklerine katılmak üzere Bursa'ya geldi. Kürsüye çıkışında çalan parti marşına tepki gösteren Özel, belediye başkanı Deniz Dalgıç'a da çıkıştı.

Özel, "Bu kusuru, minicik bir nazar boncuğu olarak çok başarılı Mudanya Belediye Başkanımızın yakasına takıyorum. İnerken bir daha çalarsanız, bu sefer ayıp olur. Başkanım mahcup edersiniz, başka bir müzik ayarlayın" dedi.

'BAŞKA BİR MÜZİK AYARLAYIN'

Konuşmasına parti müziği çalındığı için Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç'ı eleştirerek başlayan Özel şunları söyledi:

"Öncelikle sözlerime bir özür ve bir eksikliği gidererek başlamak isterim. Kürsüye çıkarken çalan şarkı, partimizin toplantılarında çaldığında çok hoşumuza giden bir şarkı. Burası bir kamusal alan, burası bir belediyenin etkinliği. Devlet, parti ayrımı kalmadı. Ülkenin cumhurbaşkanı, bir başka partinin genel başkanı ve maalesef bu iç içe geçmişlik, zaman zaman bize de bu hataları yaptırtıyor. Tüm siyasi partilerin davetli olduğu alanlarda, bu işlere çok dikkat edeceğiz. Bu kusuru, minicik bir nazar boncuğu olarak çok başarılı Mudanya Belediye Başkanımızın yakasına takıyorum. İnerken bir daha çalarsanız, bu sefer ayıp olur. Başkanım mahcup edersiniz, başka bir müzik ayarlayın."

O SLOGANA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Özgür Özel'in, Mudanya'da çalınan parti marşını kürsüden eleştirmesi, akıllara Muğla'daki tepkisini getirdi. Muğla’da konuşma yaptığı sırada "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganı atan partilisine tepki gösteren Özel, “Benim yerime konuşma. Bunu böyle yapıyorsun diye kimse sana aferin demez. Ben onu söyleyeceğim zaman söyleyeceğim. Alın götürün kenara arkadaşı, biraz yan tarafta söylesin." ifadelerini kullanmıştı.

Slogan atan partilisi alandan uzaklaştırırken tepki göstermeye devam eden Özel, "Ben onu söyleyeceğim zaman söylerim. Senin işin orada olmak, benim işim burada olmak. Ne zaman Mustafa Kemal'in askeriyiz diyeceğimi ben söyleyeceğim, sen söylemeyeceksin. Bizim artık çatlak sese, aykırı sese değil birliğe, beraberliğe, tek sese ihtiyacımız var. İktidara yürüyoruz. İktidara giden bir partinin genel başkanı, Mustafa Kemal'in askeriyiz diyeceği zamanı da bilir" demişti.

Sonraki Haber