CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HAMAS'ı hedef almaya devam ediyor: İsrail’in misillemede bulunması kaçınılmazdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, HAMAS'ı hedef alan açıklamalarına devam ediyor. Özel, 'HAMAS 7 Ekim’de bir terör saldırısı gerçekleştirdi, İsrail’in buna misillemede bulunması kaçınılmazdı' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'e gündeme dair açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında HAMAS'ı hedef almaya devam eden Özel, "HAMAS 7 Ekim’de bir terör saldırısı gerçekleştirdi, İsrail’in buna misillemede bulunması kaçınılmazdı ama meşru müdaafanın çok ötesine geçen ve devlet terörü haline gelen, çoğunluğu kadın ve çocuk 35 binden fazla insanın öldürülmesini kesin olarak kınıyorum. Ayrıca 119 sosyal demokrat lidere, ki 24’ü ülkelerinde iktidarda bulunuyor, mektup yazdım. Filistin’in tanınmasını istedim. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in yardımcısıyım Sosyalist Enternasyonal’de. Yazılı, sözlü ve Twitter üzerinden onları yüreklendiriyorum." dedi.

AK Parti'nin dış politikasını da değerlendiren Özel, "Ukrayna-Rusya arasındaki Türkiye’nin dengeli pozisyonunu doğru buluyorum. Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü destekleyen ama Rusya’ya yaptırım yerine arabuluculuk rolü üstlenen bir tutum takındı Türkiye. Amerikan yaptırımlarına teslim olunmadı. Montrö’nün uygulanmasını ve diğer adımları doğru buluyorum." ifadelerini kullandı.

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme süreci) Ben konuyu birkaç parçaya ayırıyorum. Birincisi merhabalaşmak, hal hatır sormak, bir hastalık vb. olduğunda ziyaretine gitmek, 23 Nisan resepsiyonuna gitmek, 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı’nın resepsiyonuna iştirak etmek. Çok uç şeyler olmadığı sürece bu zemini kaybetmek istemem. Ben bu adımları atınca kamuoyunda büyük bir destek oldu ve hiçbir siyasetçi kayıtsız kalmadı. Bütün partilerle görüştüm, görüşmeye de devam edeceğim. 28 Şubat mahkumları konusunda olduğu gibi müzakereyle ilerleyebiliriz. O sorun çözülürken Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Resmi Gazete’de yayınlanmadan bilgi paylaştı, biz de teşekkür telefonu açtık. Cumhurbaşkanı Erdoğan süreci ‘yumuşama’ ifadesiyle özetler, bense ‘normalleşme’ kavramını daha doğru buluyorum.

(Yeni anayasa) Anayasanın ihtiyaç olup olmadığına siyasetçiler değil vatandaşlar karar vermeli. Ben toplumun, ekonomik sorunları çözülmeden hiçbir şeye ihtiyaç duyduğunu görmüyorum. Bugün milletin ekmek, aş, istihdam derdi varken “Aman bana sivil anayasa” dediğini görmüyorum. Siyaset de toplumun taleplerini doğru okuma işi. İkincisi sivil anayasa ortak idealinde birleşebilmek için önceki anayasaya ne yaptığımıza bakmak lazım. Mevcut anayasaya uyulmuyorken yenisini yapsak ne olacak! “Sizinle anayasa yapmam” demiyorum. Anayasal güvenceleri tam konuşmaya hazırsanız o zaman konuşabiliriz.

Sonraki Haber