Özel istifa tarihini açıkladı, Kılıçdaroğlu'na yüklendi: 'Kemal Bey çok tweet atıyor'

Genel seçimlerde CHP'yi iktidar yapmazsa istifa edeceğini açıklayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine de yanıt verdi. Özel, 'Kemal Bey çokça tweet atıyor. Önceki genel başkanlarımızın genel başkanlığı bıraktıktan sonra tercih etmedikleri bir yol izliyor.' dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TV100 canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. TBMM yasama yılı açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta karşılama kararını CHP'nin eski genel başkanları Altan Öymen, Murat Karayalçın ve Hikmet Çetin ile görüşüp aldığını ifade eden Özel, "Bir toplantıda dedim ki '1 Ekim'de böyle bir niyetim var, ne dersiniz?' Üçü de 'Kesin kalkmalısınız, doğru olur' dediler.." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekillerinin ayağa kalkmasına yönelik eleştirilerine de yanıt veren Özel, "Kemal Bey çokça tweet atıyor. Önceki genel başkanlarımızın genel başkanlığı bıraktıktan sonra tercih etmedikleri bir yol izliyor." ifadelerini kullandı.

İlk genel seçimlerde CHP'yi iktidar yapmazsa istifa edeceğini ifade eden Özel, "İlk genel seçimde partimi birinci parti ve iktidar yapmazsam ertesi gün istifa ediyorum, dönmemek üzere. Bu kadar netim. CHP'li ve muhalif seçmen beni tanıyor. Benim hani Anadolu deyimiyle abdestimden şüphem yok ki namazımdan olsun." açıklamasında bulundu.

'KALKMAYAN ARKADAŞLARA KÖTÜ BİR ŞEY DEMEM'

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Altan Öymen, Murat Karayalçın ve Hikmet Çetin ile birlikte tüzük çalıştığımız bir toplantıda dedim ki '1 Ekim'de böyle bir niyetim var, ne dersiniz?' Üçü de 'Kesin kalkmalısınız, doğru olur' dediler. Ondan sonra tabii tuhaf tartışmaların içinde oluyor bazen parti. Önceden bu söylense, kamuoyuna yansısa birkaç gün önceden tartışma başka bir yere götürebilir, bizi zorlayabilir. Biz iki saat kala grubumuza bu görüşümüzü söyledik ama kimseyi zorlamadık, tehdit etmedik, yakışmazdı. Kalkan arkadaşlar tabii ki bazıları için de zor olmuştur, bunu görmek lazım ama kalkmayan arkadaşlara da kötü bir şey demem, o da bana yakışmaz."

'ERTESİ GÜN İSTİFA EDECEĞİM...'

"CHP'yi yerel seçimde 'Yapacağım' dedim, ilk sözümü tuttum. İkinci sözüm partinin genel seçimde iktidar olması. İlk genel seçimde partimi birinci parti ve iktidar yapmazsam ertesi gün istifa ediyorum, dönmemek üzere. Bu kadar netim. CHP'li ve muhalif seçmen beni tanıyor. Benim hani Anadolu deyimiyle abdestimden şüphem yok ki namazımdan olsun. Nasıl bir mücadeleden geldiğimi biliyorlar ama ben bu partiyi iktidar yapan genel başkan olmak istiyorum. Onun yolu da her zamanki ezberlerin biraz dışına çıkmak. Bunları cesaretle yapmayı sürdürüyorum ve bundan partinin toplamda fayda gördüğünü görüyorum."

'KEMAL BEY ÇOKÇA TWEET ATIYOR'

"Kemal Bey çokça tweet atıyor. Önceki genel başkanlarımızın genel başkanlığı bıraktıktan sonra tercih etmedikleri, İsmet Başkan'ın, Altan Öymen'in, Hikmet Çetin'in, Deniz Baykal'ın tercih etmediği bir yol izliyor. Onu eleştirmek veya buna bir şey söylemek benim hakkım değil, haddim de değil. Benim görevim önceki genel başkanlara kusursuz saygı. Ben Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na saygıda kusur etmedim, hiçbir zaman da etmeyeceğim. Onun için de böyle tartışmalara, polemiklere girmeyeceğim"

Sonraki Haber