Özgür Özel: Onu partide tutan namussuzdur, şerefsizdir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Yenidoğan Çetesi'yle ilgili konuştu. Özel, 'Bu işin içinde, böyle içinde değil, 10 kilometre kenarında bir tane CHP’li varsa onu partide tutan namussuzdur, şerefsizdir.' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin düzenlediği eğitim zirvesinde yenidoğan çetesi soruşturmasına ilişkin konuştu.

Yenidoğan çetesi soruşturmasında CHP'li isimlerin olduğuna yönelik haberlere yanıt veren Özel, "Medyaya İletişim Başkanlığı’ndan şunu pompalıyorlar. Efendim, bu işin içinde bir DEM’li var. Bu işin içerisinde CHP’nin bir belediye meclis üyesi var. Arkadaşlar, çok arayacaksanız, son lafı baştan söyleyeyim: Bu işin içinde, böyle içinde değil, 10 kilometre kenarında bir tane CHP’li varsa onu partide tutan namussuzdur, şerefsizdir. O kadar netiz bu konuda" dedi.

ÖZEL'DEN KAYYIM ÇAĞRISI

Yenidoğan çetesiyle işbirliği yapan hastanelere kayyım atanması çağrısında da bulunan Özel, "Eğer bu işte Erdoğan sorumluluğu alıp bu iş nereye kadar gidiyorsa teker teker bunları çıkarıp, ne gerekiyorsa, en ağır cezaların verilmesi için yasal düzenleme gerekiyorsa, o da konuşuluyordu başka bir mevzuda, bunları da dahil edin. Ama bu işten bir tane çocuğun kapısından girdiği bir tane hastaneyi 15 Temmuz gecesi nasıl FETÖ’nün bütün hastaneleri, bütün okulları, bütün dershaneleri, bütün binaları bir gecede kamulaştı, kardeşim OHAL ilan etmeye gerek yok, bu halde buradayız. Getirin, o hastanelerin hepsini bir gecede kamulaştıralım Meclis eliyle. Özel hastaneymiş, bu işe karışan o özel hastanelerin tamamının bugün ruhsatları askıya alınmalı. Her yere kayyum atıyorsun ya, o hastanelere devlet eliyle direkt kayyum atanmalı, yasal düzenleme salı günü Meclis’ten oy birliğiyle geçirilmelidir, hodri meydan. Hadi bakalım buyrun" ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber