Özgür Özel ile TİP arasında 'ayağa kalkma' tartışması büyüyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) arasında 'ayağa kalkma' tartışması, tansiyonu yükseltti. Özel'in TİP'lilere yönelik eleştirilerine TİP'ten sert yanıtlar gelirken, karşılıklı açıklamalar peş peşe geldi.

CHP Genel Başkanı Özel'in Erdoğan'ı Meclis'te ayakta karşılama talimatının yankıları sürüyor. 60'a yakın CHP'li vekil Erdoğan'ı karşılamak için Genel Kurula giriş yapmayarak Özel'e tepki gösterirken, Türkiye İşçi Partisi'nden de tepki geldi.

TİP'TEN ÖZEL'E 'AYAĞA KALKMA ÇIKIŞI'

TİP İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Sera Kadıgil, CHP'nin "ayağa kalkma" kararını "Değil ayağa kalkmak, Erdoğan Meclis'teyken orada olmayı dahi kendimize yediremiyoruz" sözleriyle eleştirmişti. TİP'in eleştirisine Özel'den yanıt geldi.

TİP İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Sera Kadıgil

ÖZEL'DEN TİP'E YANIT

Medyascope'a konuşan Özel, “Bir tanesi çıkmış biz kimsenin karşısında ayağa kalkmayız… Ya partinin oyu yüzde 1.5 ve bizden giden tepki oylarıyla alıyorsun. Meclis’teki her konuşmanı biz devrettik geçmişte sana, ben devrettim.” ifadelerini kullandı.

'KENDİNİZİ İFŞA ETTİNİZ ÖZGÜR BEY'

Özgür Özel'in TİP'i hedef alan sözlerine TİP İstanbul İl Sözcüsü Melis Akyürek, “Beni eleştirene daha da söz devretmem”, halkın çıkarına da konuşsa sesini keserim demek hazırdaki otoriter rejimi devam ettiririm demektir" ifadeleriyle yanıt verdi.

Akyürek, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Demokrasi 101: Meclis’te halk tarafından seçilmiş vekile söz hakkı devretmek ancak demokrasiyi güçlendirir. Biz o sözleri anamızın/babamızın holding işlerine değil halkın çıkarları için kullanıyoruz. Yurttaşın sesi oluyoruz.

“Beni eleştirene daha da söz devretmem”, halkın çıkarına da konuşsa sesini keserim demek hazırdaki otoriter rejimi devam ettirim demektir. Halk TV programlarına 1 yılı aşkındır TİP vekillerinin çağrılmayışı da bu ambargonun bir parçasıdır. Kendi kendininiz ifşa ettiğiniz için teşekkürler. Hakkınızda geçmiş olsun Özgür bey…

Sonraki Haber