CHP lideri Meclis kürsüsünden söz verdi: PKK'ya sahip çıkanlar akademiye dönecek!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kuruluşunun 103'üncü yıl dönümü ve '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' kapsamında Genel Kurul özel gündemle toplandı. Gündem 14 Mayıs seçimleri oldu.

Genel Kurulda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüden TSK'nın PKK'ya yönelik operasyonlarının durmasını talep eden Barış Akademisyenlerine “kürsülerinize döneceksiniz” sözü verdi. AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin yeni dönemde değişikliğe gidilmesi gereken noktalarının olduğuna dikkat çekti.

'AFAD ÖLÜME TERK ETTİ'

“Türkiye Büyük Millet Meclisi, tarihsel birikimine tezat oluşturacak biçimde, tek adam rejiminin gölgesi altındadır. Gazi meclisimizin yasama gücü tek adam rejiminin tahakkümüne teslim edilmiştir. Barış akademisyenlerinin kürsülerine döneceği bir döneme doğru yaklaşıyoruz… Liyakatin hâkim olacağı, Kızılay’ın kan ve çadır satmayacağı, AFAD’ın enkaz altında kalan vatandaşını ölüme mahkûm etmeyeceği bir döneme doğru yaklaşıyoruz… Beşli çetelerin saltanatının sona ereceği bir döneme doğru yaklaşıyoruz…

MİLLETVEKİLİ OLARAK SON SÖZÜM

“14 Mayıs itibariyle Türkiye, yaşama sevincini geri alacak. Türkiye, baharına kavuşacak. Türkiye’ye bahar geldiğinde göreceksiniz tüm dünyaya bahar gelecek… Bahara, gerçek baharı getirecek sandığa doğru ilerliyoruz. Bu kürsüden 'milletvekili' sıfatıyla son sözüm şudur:

“Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.”

HÜKÜMET SİSTEMİNDE DÜZELTİLMESİ GEREKEN KONULAR

AK Parti'de 3 dönem kuralına takılan ve yeni dönemde Meclis'te olmayacak olan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, oturumda Meclis'e veda konuşması yaptı. Konuşmasının sonunda Türk bayrağı açan Yıldırım özetle şunları kaydetti:

“Milletvekili, bakan, Başbakan, TBMM Başkanı gibi şerefli görevler ile çıktığım bu millet kürsüsünde son kez huzurlarınızdayım. Hepimizin karnesini millet veriyor. Umarım ve dilerim ki, naçizane ismimiz bu büyük millete, ülkeye hizmet etmiş birisi olarak anılır. Baki kalan bu kubbede, hoş bir sedaymış. Bizler, vazifemizi milletimize, ülkemize hizmet olarak tanımladık ve öyle yola çıktık. Şükürler olsun, milletimizin hizmetinde yol arkadaşı olduk. Milletin emanetine halel getirmedik. İstikrar ve güçlü iktidar için sistem değişikliğini Gazi Meclis’imize getirdik. Meclis’imizden geçti halkımız da onayladı. 5 yıllık bir tecrübeden sonra tabii ki sistem değişikliğinde düzeltilmesi gereken konular olmuştur. Bunlar da gelecek Meclis’in gündeminde olmaya devam edecektir.

Sonraki Haber