CHP ve DEM Parti İstanbul'da anlaştı

TV100 yayınında konuşan Barış Yarkadaş, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde CHP'yle DEM Parti'nin anlaştığını açıkladı. Yarkadaş, Esenyurt'ta CHP'yle DEM Parti'nin anlaştığını, 20 DEM Partilinin CHP listelerinden Belediye Meclisi'ne aday gösterileceğini açıkladı.

Ahmet Özer, Esenyurt adayı olarak atandı. Atanırken baya tartışmalar yaşandı. Dün Ekrem İmamoğlu, Hüseyin Ergün ve Özgür Çelik toplantı yaptı. İmamoğlu şu anda İPA'da uzun bir süredir çalışma yürüten Ahmet Özer ile devam etmek istediklerini söyledi. Ergün, kendi düşüncelerini aktardı. İl Başkanı çok fazla konuşmadı.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde CHP ile DEM Parti arasındaki ittifak görüşmelerinde yeni bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgiye göre, DEM Parti Esenyurt'tan aday çıkarmama kararı aldı. Bununla birlikte 20 DEM Partili'nin CHP'nin Belediye Meclisi listelerinden aday gösterileceği öğrenildi.

CHP VE DEM PARTİ ANLAŞTI

CHP'den yapılan açıklamaya göre, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için İstanbul Güngören ve Esenyurt İlçe başkan adayları değiştirildi. Açıklamaya göre Güngören Belediye Başkan Adayı Ali Gökmen ve Esenyurt Belediye Başkan Adayı Temel Akkoçlar sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildi. Ali Gökmen'in yerine Yüksel Yalçın, Temel Akkoçlar'ın yerine Prof.Dr.Ahmet Özer aday gösterildi.

TV100'de kulis bilgisini açıklayan Barış Yarkadaş, CHP'yle DEM Parti'nin anlaştığını açıkladı. Yarkadaş, DEM Parti'nin Esenyurt'ta aday göstermeyeceğini buna karşılık 20'ye yakın DEM Partili ismin CHP listelerinden belediye meclisine aday gösterileceğini söyledi.

İşte Yarkadaş'ın o açıklamaları:

İMAMOĞLU TERCİHİNİ ÖZER'DEN YANA KULLANDI

2 isim masadaydı. İsmail Topkaya ve Ahmet Özer konuşuluyordu. İmamoğlu'nun Özer'den yana tercih kullandığı ortada. Yayına gelmeden önce Topkaya ile konuştum. Kent uzlaşısı konusuna tarafların taleplerin bildiğini, dinlediğini söyledi. Dün akşam saatlerinde Özer'ın adaylığı netleşti. Özer'i aradım. 'Aday mısınız' diye sorunca 'İlk kez sana söylüyorum, adayım' dedi.

DEM PARTİ PROTOKOL İSTEDİ

DEM Parti, CHP ile bazı görüşmeler yaptı ama bu görüşmeler sonra koptu. DEM Parti, kent uzlaşısı konusunda uzlaşma olacaksa protokol istiyordu. Kent uzlaşısı olacaksa eş başkanlık sistemini istiyordu. CHP'nin her iki teklife de sıcak bakmadığını, İmamoğlu'nun 'ben herhangi bir şekilde protokol imzalamam' dedi.

20 DEM PARTİLİ CHP LİSTELERİNDEN ADAY GÖSTERİLECEK

DEM Parti kent uzlaşısı kapsamında Esenyurt'ta aday çıkarmayacak. Ahmet Özer, CHP'den aday olacak. DEM Parti'de CHP'den çeşitli ilçelerden 1'er meclis üyesi sokarak İBB'de kendisini temsil ettirecek. 20'ye yakın bir sayıdan bahsediliyor.

Sonraki Haber