CHP'de adaylar açıklandığından beri sular durulmuyor: Menderes'te istifalar peşi sıra geldi!

CHP Menderes İlçe Başkanlığında belediye başkanı ve meclis üyeleri adayları açıklandığından beri istifalar durmuyor. Asıl büyük istifa dalgasının ise 3 Mart günü geleceği konuşuluyor.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri yaklaşırken CHP'de sular durulmak bilmiyor. CHP İzmir Menderes İlçe Başkanlığında belediye başkan adaylarının açıklanmasıyla başlayan istifa dalgası meclis üyesi adaylarının açıklamasıyla sürdü. Asıl istifa dalgasının ise 3 Mart günü kesinleşen listenin açıklanması ile gelmesi bekleniyor.

İLÇE BAŞKANINI TEK ADAMLIKLA SUÇLADI

Ege Telgraf'ın haberine göre İstifa edenlerden biri olan İlçe Başkan Yardımcısı Arif Yürümez açıklamasında, İlçe Başkanı Hakan Karakurt’un üyelerin iradelerini dikkate almadığını savundu.

Yürümez, İlçe Başkanını “tek adam zihniyeti” ile hareket etmekle suçladı.

Yürümez’in istifasından önce Menderes Gençlik Kolları Başkanı Ekrem Cınık, Kadın Kolları Başkanı Fatma Pala ile Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Haydar Topaç kısa süre önce istifa etti.

ASIL İSTİFALAR 3 MART'TA

Bu istifaların ardından 20 Şubat günü verilen Belediye Meclis üyeleri listesinden sonra da bir istifa dalgası geldi. Ayrıca listeye yazılan Haydar Çelen, Erkan Çınar, Görgün Aykur, Koray Kabaca, Recep Öz, Sabit Işman adaylıktan çekildiler.

YSK’ye verilen CHP Menderes Belediye Meclis Üyeliği listesinden bazı isimlerin adli durumları nedeniyle düşürüldüğü, yerlerine üyelerin fikri alınmadan başka isimlerin yazıldığı öne sürüldü.

Bu durumdan dolayı asıl istifaların 3 Mart’ta kesinleşen liste açıklandıktan sonra yaşanacağı iddia ediliyor.

Sonraki Haber