CHP'de değişim için sır "ofis"

CHP'de değişim çağrıları devam ederken dikkat çeken iddialar ortaya atılıyor. CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav'ın değişim sürecini yönetmek için bir ofis kurduğu iddia edildi.

CNN Türk'te yer alan habere göre CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav, Ankara'da bir ofis kurarak değişim sürecine liderlik ediyor. Ve daha CHP'li birçok isim önümüzdeki günlerde değişim çağrısı yapacak.

Önder Sav

CHP'YE ALTERNATİF SHP Mİ?

Sav cephesinde bunlar yaşanırken, dikkat çeken bir diğer gelişme ise SHP'nin yeniden kurulması için atılan adımlar oldu. Ancak CHP'de aktif siyaset yapanlar ya da eski SHP yöneticileri değil, SHP üyelerinin bir girişimi olduğu öğrenildi.

KARAYALÇIN'DAN SHP AÇIKLAMASI

Murat Karayalçın

SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, o gelişmeyi sosyal medya hesabından eleştirdi. Karayalçın, "Benim için kırmızı çizgi CHP'nin bütünlüğüdür ve bunu zora sokacak, halel getirecek hiçbir girişimi kabul etmem. Son genel başkan olarak SHP'nin yeniden açılmasını düşünenler varsa, bunun yanında olmam ve doğru bulmam" ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU'DAN DEĞİŞİM MANİFESTOSU HAZIRLIĞI

CHP'de kurultay süreci devam ederken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun İBB Başkanlığına devam etmesini istediği yönünde sinyaller verdiği Ekrem İmamoğlu'nun yeni bir hamleye hazırlandığı belirtiliyor. HaberTürk'ün haberine göre İmamoğlu kamuoyunun önüne 'Değişime Davet' adlı bir manifesto ile çıkacak. Manifestoda seçim yenilgisi ve sonuçlarının "net bir şekilde" ortaya konacağı, değişimin nedenlerinin tek tek anlatılacağı öne sürüldü. Buna göre ayrıca bir de internet sitesi kurulacak. O internet sitesinde CHP'liler, vatandaşlar, akademisyenler, uzmanlar, kanaat önderlerinin "değişim" ile ilgili görüş ve önerilerini paylaşabileceği kaydedildi.

CHP'DE "DEĞİŞİM" ÇAĞRISI YAPANLAR

CHP'DE "DEĞİŞİM ÇAĞRILARI" DEĞİŞİMİ SAĞLAYACAK MI?

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu görevi bırakmaya yanaşmazken, istifa etmesi için baskılar artmaya başladı. Genel Başkan adaylığı için öne çıkan isimler İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Meclis Grup Başkanı Özgür Özel, eski Genel Başkan Yardımcılarından Gürsel Tekin, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan. Söz konusu isimlerin "değişim" çağrısı yapması üzerine "yüzler farklı olsa da programları aynı" yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Sonraki Haber