CHP'de kazan kaynıyor: Kılıçdaroğlu, makam araçlarını iade etti

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nin kendisine tahsis ettiği makam araçlarını iade etti. Kılıçdaroğlu'na yakın isimler yaşanan olaya tepki gösterirken, Özgür Özel'den açıklama geldi.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Merkezi'nin tahsis ettiği makam araçlarının geri istendiği iddia edilmişti. CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada basında yer alan bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, Kılıçdaroğlu'nun kullandığı iki aracın Genel Merkez'in talebi olmaksızın iade edildiği açıklandı. Öte yandan 5 Kasım 2023'te genel başkanlığı Özgür Özel'e devreden Kılıçdaroğlu'nun 356 gündür bu araçları kullanması da tepki çekti.

'YEMEK ÖNEMLİ DEĞİL AMA...'

Eski CHP Milletvekili Levent Gök ise yaşananlarla ilgili sosyal medya platformu X üzerinden açıklama yaptı. Gök, "7.Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Yüksek Derecede kendisine tahsis edilen korumalarının yemekleri Genel Merkezce kaldırılınca makam araçlarını da iade etmiş. Yemek önemli değil ama engellenmesi incitici. Şık olmamış." ifadelerini kullandı.

'KUL HAKKI YİYENLERİN HARAMINI KESİN'

Kılıçdaroğlu'na yakınlığı ile bilinen eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çubuk’ta, Artvin’de ölümün eşiğinden dönmüş ve canıyla sınanmasına sebep olan yürüyüşünden geri adım atmamış bir isimdir. Koskoca CHP Genel Merkezinin, bu olayları yaşamış bir Genel Başkanının CANINI KORUYAN 'korumalarının yemeğini kesmesi' utanç duyulması gereken bir konudur! Yemekten bahsediyoruz! Ve korumalar devlet memuru polislerimiz! Onların canıyla Kemal beyi korurken yediği 2 lokma yemeğin lafını yapana kadar, NEPOTİZM ile şişene kadar akraba talükatını CHP belediyelerine yerleştirip, kul halkı yiyenlerin kursağındaki haramı kesin!!!!!! Bu utanç dolu kararın sebebi nedir?" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Yaşananların ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den açıklama geldi. Fatih Altaylı'ya konuşan Özel, Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık görevini devretmesinden sonra kendine makam aracı tahsis edildiğini ve korumalarının yemek giderlerinin CHP Genel Merkezi tarafından karşılandığı ifade etti.

Özel, Kılıçdaroğlu'nun korumalarının yemek giderlerinin ise fahiş ücretlere mal olduğunu ve Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da bulunduğu süreçte korumalarının yemekleri CHP Genel Merkezi'ne gelip yemelerini talep ettiklerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu'nun ise bu talebe tepki gösterdiğini ifade eden Özel, makam araçlarını CHP Genel Merkezi'ne iade ettiğini ve korumalarının yemekleri için başka bir yemek şirketi ile anlaştıklarının bilgisinin tarafına iletildiğini söyledi.

Sonraki Haber