Özgür Özel CHP mitinginde Kürt sorunu olduğunu savundu! 'Kürtler sorunumuz kalmadı diyene kadar...'

İstanbul'da Yaşam Hakkı Mitingi'nde konuşan Özgür Özel, ülkede 'Kürt sorunu' olduğunu iddia ederek 'Bu ülkede Kürtler sorunumuz kalmadı diyene kadar Kürt Sorunu’nun varlığına inanacağız.' dedi

CHP bugün İstanbul'da Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı Mitingi düzenledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında bazı kararlar aldıklarını bildirerek önceden planlanan mitingin başlığına, TUSAŞ’a yapılan saldırının ardından terörün de eklendiği bildirmişti.

CHP lideri Özgür Özel 'Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı Mitingi'nde konuşma yaptı. Konuşmasına kadın ve çocuk cinayetlerine değinerek başlayan Özel, "Yaşam hakkı için buradayız. Bu iktidar Türkiye'yi herkes için güvensiz hale getirmiştir. Gençlerimiz çocuklarımız güvende değil." ifadelerini kullandı.

'MECLİSTEN KAÇIRIYORLAR'

Konuşmasında, Devlet Bahçeli'nin Öcalan çağrısına da değinen Özel, Kürt sorunu olduğunu dile getirdi.

"Bu ülkede Kürtler sorunumuz kalmadı diyene kadar Kürt Sorunu’nun varlığına inanacağız." diyen Özel şunları kaydetti:

"Yıllardır bu ülkede yaşayan insanların Anayasa’da yazdığı gibi eşitliğini savunduk. Bu ülkede Kürtler sorunum var diyorsa, Kürt sorunu vardır. Devlet bir sorunun olup olmadığına değil millet o sorunun olup olmadığına karar verir. Devlet o sorunu çözmek için vardır. Ancak Cumhur İttifakı bu sorunu görmezden gelerek diğer yandan, şehit ailelerinin gazilerin duygularını yok sayarak bir kez daha konuyu Meclis’in önünden kaçırarak, işine gelen aktörü parlatarak, işine gelmeyeni hapiste tutarak ve fikrini almayarak, bir dayatmanın içine girmiştir. Bizim tutumumuz nettir. Bu ülkede Kürtler sorunumuz kalmadı diyene kadar Kürt Sorunu’nun varlığına inanacağız."

Sonraki Haber