CHP’den üçüncü ittifak için ‘olumlu’ açıklama

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Uzun süredir erken seçim tartışması yapıldığına değinen Özel, “Sadece cumhurbaşkanı herhangi bir sebeple görevden ayrılırsa Anayasaya göre 45 gün içinde cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılması gerekiyor. Bu konuda cumhurbaşkanının bu adımı atmasını bekliyoruz. Seçimlere bir yıl kalmadığı için Meclis seçimleri yenilenmeyecek. Meclis seçimleri öne alınmazsa gelecek sene haziranda yapılacak. 1 Mayıs günü seçimlerin yapılması gerekiyor ve orada Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar aday olmamasını bekliyoruz. Kendi açık beyanıdır. Man Adası belgeleri ortaya çıktığında, Genel Başkanımıza hitap ederek ‘Bu belgeler sahte. İspat ettiğin anda ben Cumhurbaşkanlığını bırakacağım, ben siyaseti bırakacağım’ demişti. Yargıtay kararında, bütün açıklamaların olgusal bir temele dayandığı söyleniyor. Erdoğan sözünü tutusun. Man Adası belgeleri Ağrı Dağı kadar gerçek. Bu artık MASAK raporuyla ispatlanmış. Elde kapı gibi MASAK raporu ve Yargıtay kararı vardır. Eğer sözünün eriyse siyaseti bıraksın.”

SOYLU’YU HEDEF ALDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu “Suç İşleri Bakanı” olarak nitelendiren Özel, “Hepsi devlet memuru olan Göç İdaresi personelini toplayıp ana muhalefet partisine muhalefet edemezsiniz. Ak Parti iktidarının bitmesiyle hakkındaki bütün dosyalar, şaibeler incelenecek, kanun önünde ve kamu önünde hesap verecek” ifadelerini kullandı. Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu’nun üçüncü ittifak söylemini değerlendiren Özel, “Önemli bir değerlendirmedir. Meclis’te çok güçlü bir çoğunluğa ihtiyacımız var. Yeni çıkan kanunlara bakıldığında eğer Meclis’te üçüncü bir ittifak olup da o daha çok milletvekili çıkarılmasını sağlayacaksa ilgili partiler bunları değerlendirirler. Bu seçenek de ortadadır” şeklinde konuştu.

KAŞIKÇI CİNAYETİ

Cemal Kaşıkçı dosyasına işaret eden Özel, “Bu dosyayı Suudi Arabistan’a yolluyorsanız, bu da sahibinden satılık dosyadır” diye konuştu.

Sonraki Haber