CHP'li belediyede işçi kıyımı: 30 kişiyi daha kovdular

Akrabalarını belediye görevlendirmesiyle gündeme gelen CHP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey bu kez de belediyedeki işçi kıyımıyla gündemde. Belediyenin Evde Bakım Hizmetleri Biriminden tam 30 personeli işten çıkarıldığı öğrenildi.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Mustafa Bozbey, göreve gelir gelmez torpilli atamalarıyla gündem olmuştu. Bir yandan torpilli atamalarıyla dikkat çeken Bozbey, diğer yandan işçi kıyımına devam ediyor.

Sabah Gazetesi'nden Muharrem Doğantez'in haberine göre; Belediyenin Evde Bakım Hizmetleri Biriminden tam 30 personeli işten çıkarıldı. Hiç beklemedikleri bir anda işlerinden olan personel ilk şoku yaşarken, neden işten çıkarıldıklarını sordukları birim yöneticilerinin verdiği cevap ise ikinci şoku yaşattı. İşçilere gerekçe olarak, "Belediye yönetimi el değiştirdi. CHP'ye geçti" cevabının verildiği öğrenildi.

AKRABA ATAMALARIYLA GÜNDEM OLMUŞTU

31 Mart'taki yerel seçimlerin ardından başkanlık koltuğuna oturan ve ilk icraat olarak baldızı ile yeğenini belediyede yönetici yapan CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, gelen tepkiler üzerine yeğenini istifa ettirip, geri adım atmıştı. Baldızı ise Sosyal İşler Daire Başkanlığının başına geçti.

MUSTAFA BOZBEY KİMDİR?

15 Ocak 1962 tarihinde Bursa'nın Nilüfer ilçesinde doğan Bozbey, ilkokulu Özlüce İlkokulu'nda, orta ve lise öğrenimini Bursa Cumhuriyet Lisesi'nde tamamladı. Yüksek Öğrenimini 1980 yılında girdiği Anadolu Üniversitesi'nde gördü. Mühendislik Mimarlık Fakültesi-İnşaat Mühendisliği Bölümünü 1984 yılında başarıyla bitirdi. Aynı okulda yüksek lisans öğrenimini yaparak "İnşaat Yüksek Mühendisi" olarak mezun oldu.

1986 yılında projecilik ile başladığı meslek hayatına, daha sonra mesleğiyle ilgili taahhüt işleri yaparak devam etti. 1989 yılında Bozbey İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ni kurdu. Nilüfer ve Mudanya'da toplu konut projelerini hayata geçirdi. 1996 yılında Bozbey İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne dönüşen şirketteki görevi ve yetkilerini 18 Nisan 1999 seçimlerinin ardından devretti.

18 Nisan 1999 seçimlerinde DSP'nin Nilüfer Belediye Başkan adayı olarak girdiği seçimi kazanarak Nilüfer'in üçüncü belediye başkanı oldu. Bozbey, 28 Mart 2004 seçimlerinde bir kez daha Nilüfer Belediye Başkanlığı'na aday oldu. Seçim yarışına bu kez CHP'den giren Bozbey, 2009 ve 2014 yılı seçimlerinde de Belediye Başkanlığına devam etti. 2019 yerel seçimlerinde CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediyesi adayı oldu, ancak seçilemedi. 2024 yerel seçimlerinde ise Bursa büyükşehir belediye başkanı seçildi.

Sonraki Haber