CHP'li Gülizar Biçer Karaca FETÖ'ye sahip çıktı: KHK'lıları geri alacağız, yeniden yargılama yapacağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Sarıyer'de Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevden uzaklaştırılan KHK'lılarla bir araya gelerek çarpıcı ifadelerde bulundu.

Karaca, CHP İl Başkanlığının ev sahipliğinde Sarıyer'de Kanun Hükmünde Kararname ile görevden uzaklaştırılan KHK'lılarla bir araya geldi. Burada konuşma yapan Gülizar Biçer Karaca, "Hakkında kesinleşmiş yargı hükmü dahi olsa KHK ile ihraç edilip, mahkumiyet veya ne olursa olsun tamamının dosyasını yeniden ele alacağız." şeklinde skandal ifadeler kullandı.

Karaca, 20 Temmuz'da verilen OHAL kararına "20 Temmuz sivil darbesi" diyerek, "hukuksuzca, adaletsizce işinden edilen, KHK zulmüyle sivil ölüme terk edilen bu anlayışa mutlaka son vereceğiz" dedi.

FETÖ'YE GENEL AF YOLU

Gülizar Biçer Karaca yargının bağımsız olmadığını ima ederek, "adil eşit ve bağımsız bir yargı önünde tekrar yargılanarak gerçekten suçlu olan varsa, elbette hukuk nazarında gereken cezayı alacak" şeklinde ifadelerde bulundu. Karaca'nın bu açıklaması FETÖ'ye genel af yolunun açılması olarak yorumlandı.

Sonraki Haber