CHP'li Orhan Sarıbal 'CHP'de askeri vesayeti savunanlar var' dedi Atatürk dönemini hedef aldı

CHP'de Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik saldırılar bitmiyor. Son olarak Bursa vekili Orhan Sarıbal, 'Atatürk döneminde demokrasi yoktu' dedi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Samsun'da ÖDP'ye yakınlığıyla bilinen Birgün gazetesinin toplantısına katıldı. Son dönemde CHP İstanbul İl başkanı ve Bursa İl Başkanı'nın "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganına karşı açıklamalarına destek verici açıklamalarda buludu.

CHP İl Başkanı 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganına faşistlik dedi CHP'liler alkışladı

Sarıbal, partisinin içinde "askeri vesayetçiler" dolduğunu iddia ederek, Atatürk dönemini hedef aldı.

Haber Gazetesi’nden Şükrü Berk Askar’ın haberine göre; CHP’li Orhan Sarıbal, “Atatürk döneminde dahi hiçbir zaman bu topraklarda laiklik ve demokrasi olmadı çizgileri hep askeri vesayet belirledi” dedi.

Sarıbal’ın “CHP'nin içinde askeri vesayetçiler var. Partimin de içinde bulunduğu askeri vesayeti ve bitmiş bir devleti savunma iradesi nedeniyle bu günleri yaşıyoruz” sözleri tepki topladı.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek’ten CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın açıklamalarına yanıt verdi.

Kişilerin anlayış ve bakış açılarının farklı olabileceğini söyleyen Zeybek, "İnsanların söyledikleriyle, partide böyle bir kanaat var demek doğru değil. Partinin ilke ve görüşleri, programları vardır, bu doğrultuda siyaset sürdürülür. Bir başkasının uçuk sözler söylemesi, partiyi fazla bağlamaz. O kendisine aittir. Partiye ait değil. Benim adıma bunlar doğru sözler değil. Bir gerçek var ki CHP'nin kadroları laik ve demokratik Cumhuriyetin gelişmesi için mücadele veriyor. Ben parti içerisinde askeri vesayet olduğunu düşünmüyorum, olsa bile o düşünceyi yok edebilecek güçteyiz. Zaten parti içerisinde öyle bir düşünce yaşayamaz" ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber