CHP’li Pekşen Kılıçdaroğlu’na rakip oluyor

Genel başkanlık adaylığını “Biz Hazırız” diye açıklayan ve “Halk bizden daha etkin ve iyi bir muhalefet bekliyor” diyen Haluk Pekşen Aydınlık’ın sorularını yanıtladı.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve eski Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP Genel başkanlığına aday olma kararı aldı. İktidarı ülkeyi kötü yönetmekle, muhalefeti de böyle bir iktidara karşı alternatif yaratamamakla suçlayan Pekşen, “Yalnızca parti yönetimine değil. Biz Türkiye’ye talibiz” dedi.

Pekşen, dün sosyal medya hesabından duyuru ile CHP’nin 28-29 Mart'ta yapılması planlanan ancak koronavirüs ile mücadele kapsamında ertelenen ve zaman yapılacağı henüz belli olmayan 37. Olağan Kurultayı’nda aday olacağını açıkladı. Genel başkanlık adaylığını “Biz Hazırız” diye açıklayan ve “Halk bizden daha etkin ve iyi bir muhalefet bekliyor” diyen Pekşen Aydınlık’ın sorularını yanıtladı.

'İKİ BUÇUK YILDIR HAZIRLANIYORUZ'

  • Kurultayda CHP genel başkanlığına aday mı oluyorsunuz?

İki buçuk yıldır hazırlanıyoruz. Türkiye bu kadar beceriksiz ellerde daha fazla savrulmayı hak etmiyor. Bir ülke, bu kadar büyük bir potansiyele sahip olup, bilinen insanlık tarihinin şekillendiği bu topraklar bu kadar basiretsiz bir yönetimi hak etmiyor. Onun için bizim de daha fazla sessiz kalmamız mümkün değil. Güçlü bir kadro hazırlığımız var. İki buçuk üç yıldır hazırlanıyoruz. Hazırlığımız Türkiye yeniden inşa etmeye dönük… Felsefemiz de var, plan ve programımız da var. Onun için biz hazırız, diyoruz.

  • Parti yönetimine talipsiniz yani?

Yalnızca parti yönetimine değil. Biz Türkiye’ye talibiz. Bütün hedefimiz amacımız Türkiye’yi yeniden dünyanın en saygın ülkelerinden birisi, yeniden o, Avrasya coğrafyasının en güvenilir limanı haline getirip özgür ve tam bağımsız bir ülke haline dönüştürmektir. Bunun için Türkiye’yi yeniden inşa edecek kadro oluşturduk. Bu kadronun içerisinde de bu birikimde olan, liyakatli olan toplumun her kesiminde kabul görmüş insanlar var.

Dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisine Türkiye taşınamıyorsa, bunun tek nedeni o ülkeyi yöneten siyasi iktidarın bu ülkeyi yönetecek siyasi iktidarın becerisinin ve basiretinin olmayışıdır.

  • Sözünü ettiğiniz iktidara alternatifini yaratamayan muhalefetin hiç mi kabahati yok?

Onun için buradayız zaten. Onun alternatifini yaracağız. Toplum artık lakırdıdan, hamasetten, gerilimden bıktı usandı. Gerilim ve hamaset ile iş bulan mühendise, doktora, öğretmene, işletmeciye rastlayamadık şu ana kadar. Hamaset ve lakırdı yalnızca siyaset yapanların koltuklarını korumaya yarıyor. Yoksa ülkenin geleceğine, insanların geleceğine hiçbir katkısı yok. Türkiye bu çağdışı köhneleşmiş çağdışı kalmış siyaset anlayışından kurtulmalıdır.

Sonraki Haber