CHP’nin Kadın Kurultayında kadın işçilere söz hakkı yok! Özgür Özel, Çiğli işçilerini dışarı attırdı!

CHP Kadın Kolları 15. Olağan Kurultayı bugün yapılıyor. Kurultay sırasında Çiğli Belediyesi’nde işten çıkartılan kadın işçiler eylem yaptı. Özgür Özel 'Bula bula burayım mı buldunuz?' dedi, işçiler dışarı atıldı.

CHP’li Çiğli Belediyesinde uzun yıllardır çalışırken, yerel seçimler sonrası işten atılan CHP üyesi kadın işçiler, şimdi de Genel Başkan Özgür Özel’in talimatıyla Kadın Kolları Kurultayından atıldı.

20 gündür CHP Genel Merkezi önünde kaldırımlarda yatarak, haklarını aramak isteyen ve çoğunluğu kadınlardan oluşan belediye işçileri, seslerini bir de CHP Kadın Kolları Kurultayında duyurmayı denedi. Özgür Özel’in kürsüye geldiği sırada ellerindeki pankartları açarak ‘İşimizi geri istiyoruz’, ‘İş ekmek özgürlük’, ‘İşçiden tasarruf edilemez’ sloganları atan işçiler, CHP Genel Başkanı Özel’in talimatı üzerine güvenlik marifetiyle salondan zorla çıkartıldı.

BASINA ENGEL, ÖZEL'E ALKIŞ!

İşçilerin çıkarıldığı sırada basın mensuplarının görüntü alması engellendi. Öte yandan Özel'in talimatının üzerine salonda bulunan CHP Kadın Kolları yöneticilerinin de Özel'e alkışlarla destek vermesi dikkat çekti.

ÖZGÜR ÖZEL TALİMATIYLA YAKA PAÇA DIŞARI ATILDILAR

Özgür Özel, seslerini duyurmak isteyen işçilere, “Kadın Kolları Kurultayını lütfen başka amaçlarla alet etmeyin. CHP Kadın Kolları varken onların sesine başka bir ses karıştırmam. Güvenlik arkadaşlar, arkadaşlara (eylem yapan işçilere) yardımcı olun, buyurun. Ben sizi her yerde dinlerim ama burası Kadın Kolları Kongresi. Ne diyecekseniz kapının önünde bana söylersiniz. Bula bula burayı mı buldunuz protesto için.” diyerek yaka paça dışarı attırdı.

İşçiler “Yazıklar olsun” diyerek salondan ayrıldı.

Oysa Özel, yaklaşık 20 gün önce Meclis’teki makamında görüştüğü işçilere “ilgileneceğim, size dönüş yapacağım” diyerek bir daha aramadı.

İŞÇİLER DIŞARI ATILIRKEN ÖZEL: HARİKA BİR PAZAR…

İşçiler karga tulumba çıkarılırken, Özgür Özel’in konuşmasında “Hep beraber harika biz Pazar sabahında Ankara’da bir aradayız” demesi dikkat çekti.

İŞTE O ANLAR

‘AYLİN NAZLIAKA BİZDEN KAÇTI’

Protestocular arasında bulunan ve zorla dışarı çıkartılan kadın işçiler, olayla ilgili Aydınlık’a şunları anlattı:

“İki gün öncesinden zaten genel merkeze Aylin Nazlıaka'dan tutun da bütün kadın kolları delegeleri, Türkiye’nin bütün illerinden geldiler ve gelirken de bizleri CHP Genel Merkezi önünde gördüler. Aylin Nazlıaka’ya seslendik ‘gelebilir misiniz?’ diye. Aylin Nazlıaka topuklayarak koştu, sanki bizimle görüşmemek için. Ne oluyor, bizden niye kaçıyorsunuz? Biz zaten Çiğli'de Çiğli örgütünün içinden gelen partili, partinin her kademesinde yer almış kadınlarız. 107 tane kadın burada. Genel Kurula girdiğimiz zaman da Genel Başkan konuşmaya başlayınca sesimizi yine duyurmaya çalıştık. Sayın Özgür Özer bizi 20 gün öncesi misafir etmişti Meclis’te. ‘Sizin işlerinizi çözümleyeceğiz. Size geri dönüş yapacağız’ demişlerdi.

‘BİZ PROVOKATÖR DEĞİL CHP ÜYESİYİZ’

“Maalesef 20 gündür kaldırımın üzerindeyiz. Bırakın bize geri dönüş yapmalarını, bizi görmüyorlar bile. Hani oradan geçiyorlar ama görmüyorlar bizi. Biz de bugün genel kurulda haykırdık. ‘İşçiye verilen sözler tutulsun. Kadınlar burada, neden yalnızız?’ derken Genel Başkan bize ‘provokatörlük yapmayın, çıkartın şunları’ dedi. Bizler provokatör değiliz, bizler Cumhuriyet Halk Partisi’nin her kademesinden gelen kişileriz. Bizi Meclis’e alırken bizlere söz verdiniz geri dönüş yapacağ diye, ama bugün provokatör olarak bizi oradan yaka paça çıkartıyorsunuz. Güvenlik, özel korumalar, kendisinin özel korumaları, polisler, yani 25 kişi 6-7 tane kadını yaka paça çıkarttı. Çok ayıp, çok kötü gerçekten.

İLÇELERDE ÖZGÜR ÖZEL TALİMATIYLA İŞÇİ KIYIMI BAŞLADI

"İzmir Kemalpaşa’da bir operasyon yapılıyor şu an. İşçi kıyımı başladı ve bu işçi kıyımını da Özgür Özer’in talimatıyla yapılıyor. Hani iktidara giderken ‘geçinemiyoruz, lambaları aç kapat’ sözüyle eylem, birbirini tutmuyor maalesef. 140 tane işçiyi daha dün Kemal Paşa’dan çıkarttınız. Çiğli’de kalmadı olay. Şu anda özellikle İzmir’e büyük bir operasyon çekiliyor. Belediyelerde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyenleri böyle kapının önüne konuluyor. Biz orada eyleme devam edeceğiz. Bu kimsenin yanına kalmayacak. Ne onun ne de Çiğli Belediye Başkanının. Çiğli’de onu gezdirmeyeceğiz. Çiğli’yi ona dar edeceğiz.”

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çiğli Belediyesinde işten çıkarılan işçilerle ilgili müfettiş görevlendirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan, bazı basın yaygın organlarında İzmir'de Çiğli Belediyesinde işten çıkarılan işçilerin eylemlerine ilişkin haberlerin yer aldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

Konuyla ilgili gerekli incelemelerin yapılması için bir süre önce Bakanlığımız tarafından müfettiş görevlendirilmiş olup, müfettişlerimiz olayla ilgili incelemelerini hassasiyetle sürdürmektedir. Bakanlık olarak konuyu yakından takip ediyoruz.

İşten atılan 147 işçiden 107’si kadın

Haklarını aramak için 20 gün önce Ankara’ya gelen işçiler, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le görüşmüş ve taahhüt almışlardı. Özgür Özel’in “ilgileneceğim, size dönüş yapacağım” dedikten sonra bir daha arayıp sormadığı Çiğli Belediyesi işçileri, CHP Genel Merkezi önünde 20 gündür kaldırımlarda yatıp, aç susuz şekilde işlerini geri almak için mücadele veriyor.

Haksız yere işten atılan ve aynı zamanda CHP üyesi olan 147 belediye işçisinden 107’sini kadınlar oluşturuyor. İşçiler arasında 10 yıldır çalışan da var, 8 yıldır çalışan da...

Sonraki Haber