CHP’nin yerel seçimden de ‘umudu’ yok

CHP’de seçim yenilgisinin ardından “değişim” söylemleri yeniden umutları yeşertmeye yetmiyor.

Üst düzey CHP’li yetkililer yerel seçimler için de umutsuz. “Toparlanma ihtiyacı” var deniliyor ancak yerel seçimlere kadar bu toparlanmanın olması da olası görünmüyor. “Umut” ise AK Parti’nin çıkaracağı adaylar… Değişim talebi sadece isimler üzerinden değil, söylem ve siyasetler için de olmalı değerlendirmesi yapılıyor.

CHP’de genel başkanlık yarışı kızışıyor. Adaylardan Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu tempolarını yükseltti. Özel iddialı açıklamalarıyla, İmamoğlu da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmelerle öne çıkıyor. Yerel seçimler öncesi kurultay “tehlikeli” görülse de parti örgütleri duruma “ayak uydurma” çabasında.

‘HAYAL KIRIKLIĞI VAR’

Seçimlerde yaşanan yenilginin ardından nerede hata yapıldığı tartışmasından çok yerel seçimlere odaklanılması gerektiği belirtiliyor. CHP’li üst düzey yetkililer sahada yapılacak çalışmaların önemine dikkat çekiyor. 14 Mayıs seçimlerinde de sahada kavga etmeyen, kucaklayıcı söylemde bulunan milletvekili adaylarının oylarının artışta olduğu belirtilirken, genel durum Kılıçdaroğlu’nun söylemlerine bağlanıyor. “İnsanlarda derin bir hayal kırıklığı var.” diyen CHP’li kaynaklar yerel seçim için “iyi kampanya” arayışında.

Sonraki Haber