Çiftçiler Hollanda'yı  terk etmek istiyor

Hükümetin azot önlemleriyle ilgili attığı adımlar nedeniyle çiftçiler Hollanda'yı terk etmek istiyor.

22 Ocak 2022 tarihinde yayımlanan araştırma sonuçlarında her beş çiftçiden biri Hollanda'yı terk etme niyetinde olduğu ortaya çıkmıştı.

Wagenvoort ve Agrimove gibi tanınmış göç danışma bürolarına göre, çiftçiler arasında yurt dışına taşınmaya yönelik ilgi, çiftçi protestolarından önceki dönemle karşılaştırıldığında iki katına çıktı ve giderek arttı.

Hollandalı çiftçilerin Fransa'ya taşınmasına yardımcı olan Fransız emlak ajansı Quatuor Transactions'tan Ann-Carine Schaap, "O kadar çok ilgi var ki, işlerin üstesinden gelebilmek için fazladan personel istihdam ettik" diyor.

Leiden Üniversitesi'nde göç tarihi profesörü Marlou Schrover, "Çiftçilerin Hollanda'yı terk etme eylemi ilk değil. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra 200.000 Hollandalı çiftçinin yurt dışına göç ettiğinin gerekçesi biliniyor. 1980'lerde ve 1990'larda birçok çiftçinin uygulanan tutarsız 'Tarım Politikaları' nedeniyle ülkeyi terk etmelerinde önemli rol oynamıştır" diyerek, "Siyaset ile göç arasında açık bir bağlantının olduğu ortadır" yorumunda bulundu.

Sonraki Haber