Çifte kupa istiyor

Süper Lig'de artık şampiyon gözüyle bakılan Trabzonspor gözünü Türkiye Kupası'na çevirdi. Bugün Antalyaspor'u ağırlayacak olan bordo mavililer maçı kazanıp ikinci maç öncesi avantaj yakalamak istiyor

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde bugün Fraport TAV Antalyaspor'u konuk edecek. Medical Park Stadı'nda oynanacak karşılaşma, saat 20.30'da başlayacak. Ligde 66 puanla en yakın rakibi İttifak Holding Konyaspor'un 17 puan önünde yer alarak şampiyonluk yolunda büyük avantaj sağlayan bordo-mavililer, Ziraat Türkiye Kupası'nda da rakibini yenerek yoluna devam etmek istiyor. Trabzonspor'da Hamsik ve Dorukhan Toköz'ün sakatlıkları sürüyor.

TEK YENİLGİ ANTALYASPOR'A

Trabzonspor, bu sezon ligde tek yenilgisini Fraport TAV Antalyaspor karşısında yaşadı. Ligde oynadığı 27 maçta 20 galibiyet, 6 beraberlik, 1 mağlubiyeti olan Karadeniz ekibi, bu yenilgisini 2-1'lik sonuçla deplasmanda Antalyaspor önünde aldı. Bordo mavililer bugünkü maçla birlikte hem rakibinden rövanlı almayı hem de sezonu çifte kupayla kapatmanın hayalini kuruyor. Tarihinde son olarak 1983-84 sezonunda hem lig hem de Türkiye Kupası şampiyonu olan Trabzonspor, 37 yıl sonra çifte mutluluğu yeniden yakalamak istiyor.

KUPADA 3. MAÇI

Trabzonspor, bu sezon kupada 3. karşılaşmasına çıkacak. Bordo-mavililer, Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda sahasında Beypiliç Boluspor'u 1-0, son 16 turunda deplasmanda Altaş Denizlispor'u 2-1 mağlup etti. Bugüne kadar 59 kez düzenlenen Türkiye Kupası organizasyonunda 15 kez finale kalan ve 9 kez kupayı kazanan Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası’nı 10. kez kazanmak ve kupayı en fazla kazanan 2. takım olan Beşiktaş’ı yakalamak için mücadele edecek.

BİLETLERE İLGİ BÜYÜK

Trabzonspor taraftarı, şampiyonluk yolunda ilerleyen takımlarını Ziraat Türkiye Kupası yolunda da yalnız bırakmıyor. Bu sezon takımlarının çifte kupa kazanmasını isteyen bordo mavili taraftarlar takımlarına destek için maçın biletlerine ilgi gösteriyor. Kupa mücadelesinin biletleri yüzde 82 oranında satılırken 30 binden fazla taraftarın bugün tribünleri doldurması bekleniyor.

HAKEMLER BELLİ OLDU

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final maçlarını yönetecek hakemler belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulundan yapılan açıklamaya göre, kupada çeyrek final maçlarını yönetecek hakemler şunlar:

Bugün:

20.30 Trabzonspor-Fraport TAV Antalyaspor: Atilla Karaoğlan

Yarın:

17.00 Sivasspor-Karagümrük: Arda Kardeşler

20.30 Beşiktaş-Kayserispor: Halil Umut Meler

3 Mart Perşembe:

20.30 Alanyaspor-Gaziantep FK: Zorbay Küçük

Sonraki Haber