Çikolatadan vazgeçemeyenler buraya! Çikolatalı mousse (mus) tarifi

Fransız mutfağının meşhur tatlılarından biri olan çikolatalı mousse (mus), çikolatalı tatlı severlerin favori lezzetlerinden biridir. Ağızda eriyen kıvamıyla harika bir çikolatanın tadına varmak isteyenler için çikolatalı mousse tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları...

Tadı ayrı görüntüsü ayrı güzel çikolatalı mousse tarifi, daha önce bildiğiniz bütün tatlıları unutturacak. Peki, çikolatalı mousse nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız çikolatalı mousse tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

MALZEMELER

Ganaj için:
-150 gram bitter çikolata
-100 ml. krema (1/2 paket)

Çırpılmış Krema İçin:
-200 ml. krema (1 paket)

YAPILIŞI

-Tencerenin yarısına kadar su doldurup ocağa alın ve kaynamaya bırakın. Isıya dayanıklı bir karıştırma kabını tencerenin üzerine yerleştirin.

-Küçük parçalara kestiğiniz çikolatayı ekleyerek, alttaki buharın sıcaklığıyla karıştırarak eritin.
100 gram kremayı ekleyin ve karıştırarak çikolatayla krema bir araya gelip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

-Çırpılmış krema için iki karıştırma kabı alın. Birine birkaç parça buz koyun ve öteki karıştırma kabını buzların üzerine yerleştirin.

-Soğuk kremayı ekleyerek mikserle kıvamı koyulaşıp kabarana dek bir kaç dakika boyunca çırpın. Hazır olan kremadan 3 kaşık ayırın.

-Çikolatalı karışımın yarısını kremaya ekleyerek 1 dakika çırpın. Kalan yarısını da ekleyerek çırpmaya devam edin.

-Hazır olan çikolatalı musu kaselerinize eşit şekilde paylaştırın. 1 saat buzdolabında soğumaya bırakın.

-Çikolatalı musların üzerine ayırdığınız kremadan bir kaşık ekleyerek ve üzerine çikolata rendeleyerek servis edin.

Sonraki Haber