Cildinize iyi gelen besinler aslında buzdolabınızda! Bu besinler cildinizi bebek gibi yapıyor

Cilt sağlığınız ve cildinizin sağlıklı görünümü buzdolabınızdaki besinlerde saklı olabilir. Her evde bulunan bu besinleri bol bol tüketmek, cildinizi bebek gibi yapmaya yardımcı olabilir.

Cildinizin görünümü ve sağlığı beslenme şeklinizden etkilenebilir. Örneğin, araştırmalar bazı kişilerde süt ürünleri ile akne arasında olası bir bağlantı olduğunu ve su alımının cildin nemini etkileyebileceğini belirtmektedir. Bu sadece yiyecek ve içecek seçimleriniz ile cildiniz arasındaki ilişkiyi tanımlamaya başlar. Cildinizin görünümünü iyileştirmek istiyorsanız, buzdolabınızdan ve kilerinizden başka bir yere bakmanıza gerek yok.

İŞTE CİLDİNİZE İYİ GELEN O BESİNLER

1. SOMON

Somon, cilt sağlığı için önemli bir besin olan Omega-3 yağının harika bir kaynağıdır. Bu besin aynı zamanda vücuttaki iltihaplanmayı azaltarak akne görülme sıklığını da azaltabilir. Ayrıca cıva oranı düşük olduğundan hamile kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere tüm aileniz için güvenli bir seçenektir.

2. CEVİZ

Balık gibi ceviz de bir omega-3 yağ asidi kaynağıdır. Sadece cildinizi iyileştirmekle kalmaz, ceviz aynı zamanda cildi destekleyen bir başka besin olan çinko kaynağıdır. Ceviz cilt bariyeri işlevi ve yara iyileşmesinde rol oynar.

3. DOMATES

Domates, vücudunuzda kolajen üretimine de yardımcı olan antioksidan etkilere sahip bir besin olan zengin bir C vitamini kaynağıdır. Bu protein cildin esnekliğine yardımcı olarak daha genç bir görünüm sağlar. Domateslerdeki likopen gibi bazı bileşikler de cildinizi UV ışınlarının zararlarından koruyabilir.

4. DOLMALIK BİBER

Yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı renk çeşitleriyle dolmalık biber, C vitamini bakımından yüksek bir başka besindir. Bir çalışmada, dolmalık biber de dahil olmak üzere yeşil ve sarı sebzelerin cilde faydaları belirtilmiştir. Başka bir çalışma, C vitamini alımı daha yüksek olan kadınların kırışma olasılığının daha düşük olduğunu göstermiştir.

5. KİVİ

Kivi, C vitamini ile dolu bir başka besindir. Kivi ayrıca cilt hücrelerini daha fazla koruyabilen antioksidanlar içerir.

6. BROKOLİ

Diğer yeşil sebzelere benzer şekilde, brokolinin de cilde faydalı olduğu görülmektedir. Bu büyük ölçüde çinko ve C vitamini içeriğinden ve lutein varlığından kaynaklanır. Brokoli çiğ veya pişmiş olarak tüketilebilir; ancak yüksek ısıda pişirmek C vitaminini yok edebilir.

7. ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı cildi UV ışınlarından koruyan E vitamini içerir ve cilde faydalı bir başka besin olan karotenoidlerin emilimini artırır.

Sonraki Haber