Cilt bakımına para saçmaya gerek yok! Mutfaktaki tek ürünle cildinizi arındırın besleyin ve yenileyin

Tek bir ürünle cildinizi hem arındırıp hem beslemek, cilt hücrelerinin yenilenmesini desteklemek, daha genç ve aydınlık bir cilde sahip olmak ister miydiniz? "Çok pahalıdır o ürün." diyor olabilirsiniz ama değil! Mutfaktaki bir paket mayayla cilt bakımında harikalar yaratabilirsiniz!

Hamur işi yaparken kullandığımız ve daha sonra çekmecenin ya da buzdolabının bir köşesinde unutuverdiğimiz mayalar; protein, B2 ve B6 açısından oldukça zengin besinler. Cilde uygulandıklarında onarım, hücre yenilenmesi, gözeneklerin ölü deri ve kirlerden arınması, nemlendirme, besleme gibi pek çok fayda sağlarlar. Peki, maya cilt bakımında nasıl kullanılır? İşte 20'li yaşlardayken ayda 1, 30'lu yaşlarda ayda 2, 40'lı yaşlarda haftada 1, 50 yaş üzerinde ise haftada 2 kez uygulayabileceğiniz doğal maya maskesi tarifleri...

Limonlu maya maskesi ile aknelerden kurtulun

Mayanın ciltteki yenileyici, arındırıcı etkilerini C vitamini ile güçlendirmek ve akne oluşumunu önlemek için şu limonlu maya maskesi tarifini deneyebilirsiniz:

  • 1 yemek kaşığı yaş maya ile 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon ya da greyfurt suyunu iyice karıştırın.
  • Maskeyi cildinize uygulayıp 15-20 dakika bekleyin ve bol su ile durulayın.

Kuru, yıpranmış ciltler için kuru maya ve yoğurt maskesini deneyin

Yoğurt, cilde sürüldüğünde doğal bir antibakteriyel ve nemlendirici görevi görür. Yoğurdun bu gücünü kuru mayanın besleyiciliği ile taçlandırarak kuru, hassas, enfeksiyona meyilli ciltleri yatıştırabilirsiniz. Yoğurtlu maya maskesi için:

  • Yarım yemek kaşığı yoğurdu bir kâseye alın.
  • Üzerine kontrollü olarak kuru maya ekleyip kremsi bir kıvam elde edin.
  • Maskeyi cildinize uyguladıktan sonra 30 dakika bekleyin ve cildinizi ılık su ile durulayın.

Nemli ve parlak bir cilt için kuru maya maskesini bir de sütle hazırlayın

Süt, cildi besleyip nemlendiren doğal bir tonik gibi kullanılabilir. Cilt bakım rutinlerinizde bir pamuğa biraz süt döküp cildinizi siler ve bir süre bekledikten sonra durularsanız cildinizi hem etkili bir şekilde temizlemiş hem beslemiş olursunuz. Sütlü maya maskesi içinse şu adımları izleyebilirsiniz:

  • 1 yemek kaşığı kuru maya ile 1 yemek kaşığı sütü karıştırın.
  • Maskeyi cildinize uygulayıp 15-20 dakika kadar kurumasını bekleyin.
  • Ellerinizi ılık suyla ıslatıp dairesel ve yumuşak hareketlerle peeling yaparak maskeyi cildinizden arındırın.
  • Ardından cildinizi bol suyla durulayın.

Mayayı doğanın mucizesi bal ile buluşturun

Bal, en güçlü doğal antibiyotiklerden biridir ve cilde uygulandığında gözeneklerdeki yağı, kiri, enfeksiyonu, ölü derileri söküp atar. Balı iyi beslenmiş, genç ve canlı cilt hücreleri için her sabah kahvaltıda tüketebileceğiniz gibi evde hazırladığınız doğal cilt maskelerinde de kullanabilirsiniz. İşte taptaze ciltlerin sırrı ballı maya maskesi tarifi!

  • Bir çay kaşığı bal, 20 gram yaş maya, 1 yemek kaşığı unu karıştırıp üzerine azar azar ılık süt ekleyin.
  • Karışım sürülebilir bir kıvama gelince cilde uygulayıp 15-20 dakika kadar bekletin.
  • Ardından cildinizi bolca soğuk su ile durulayın.

Evde hazırladığınız doğal maskeleri uyguladıktan sonra iyice arındırdığınız cildinize temiz içerikli bir nemlendirici sürmeyi ihmal etmeyin.

Sonraki Haber