Cilt lekelerine son! Pürüzsüz bir cilt için bunları yapın

Bu doğal yöntemler cilt lekelerini rafa kaldırıyor! Mermer gibi bir cilde sahip olmak istiyorsanız bu doğal yöntemleri deneyin.

Pürüzsüz ve canlı bir cilt birçok kişinin hayalidir. Özellikle de lekeli bir cilde sahipseniz ve lekelerden kurtulamıyorsanız bu yöntemler tam size göre! Cildinize ışıl ışıl bir görünüm veriyor, lekeleri rafa kaldırıyor. İşte cildinizi ışıl ışıl yapacak o doğal yöntemler…

UYARI: Paylaştığımız bu yöntemleri cildiniz üzerinde denemeden önce mutlaka uzman bir doktora danışın. Herhangi bir alerjik reaksiyonunuz varsa cildiniz hasar görebilir.

GÜNEŞ KREMİ KULLANMAYI İHMAL ETMEYİN

Cilt lekelerinin en büyük sebebi güneş kaynaklıdır. Cildi korumadan güneşe maruz kalmak, kırışıklıklara ve çeşitli boyutlarda lekelenmelere neden olabilir. Öncelikle cildinizi korumak için 50 faktör güneş kremi kullanmanız gerekmektedir. Ayrıca bu koruyucuları sadece yaz aylarında değil, kış aylarında da kullanmanız tavsiye edilir.

Cildinizi lekelenmelere karşı korumak ve oluşan ufak çaplı lekelenmeler için size doğal yöntemlerden bahsedeceğiz.

DOĞANIN MUCİZESİ ALOE VERA

Aloe vera, sivilceleri iyileştirmede önemli bir rol oynar. Ancak pek çok kişi aloe veranın yeni cilt hücrelerinin büyümesini teşvik eden, lekeleri ve yara izlerini iyileştirmeye yardımcı olan polisakkaritler içerdiğini bilmiyor.

ALOE VERA NASIL UYGULANIR?

Aloe vera bitkisinden bir yaprak alın ve alabildiğiniz kadar jeli çıkarın. Şimdi, cildinize uygulayın ve kurumaya bırakın. Tamamen kuruduğunda su ile yıkayınız. Bu doğal jeli bir ay boyunca uygulayın. Bunun sonucunda lekelerinizin gün geçtikçe hafiflediğini fark edeceksiniz.

YUMURTA AKI MUCİZESİ

Yumurtalar sadece lezzetli olmakla kalmaz, aynı zamanda beyaz kısmı cildi eşitlemeye ve en koyu lekeleri ve yara izlerini hafifletmeye yardımcı olan doğal enzimler içerir.

YUMURTA AKI CİLDE NASIL UYGULANIR?

Bir yumurta alın ve beyaz kısmı sarısından ayırın. Şimdi, parmaklarınızı veya fırçanızı kullanarak yumurta akını uygulayın ve kurumasını bekleyin. Tamamen kuruduğunda, soğuk suyla durulayın. Bir ay boyunca haftada iki kez yumurta akı sürmek lekenin kaybolmasını sağlayacaktır.

CİLT LEKELERİNE SAVAŞ AÇAN DOMATES SUYU

Domates, C vitamini ve antioksidanlar açısından oldukça zengindir. Bu yüzden cilt iyileştirme konusunda çok başarılıdır. Domates suyu sivilcelerin neden olduğu açık gözenekleri küçültmeye yardımcı olur. Ciltteki koyu lekelere gelince, domateste bulunan yüksek likopen içeriği bu inatçı lekelerin açılmasına yardımcı olur.

DOMATES SUYU MASKESİ NASIL UYGULANIR?

Cildinize bir domatesin suyuyla masaj yapın. 15 dakika kurumasını bekleyin ve ardından su ile yıkayın. Bu rutini on beş gün boyunca takip edin. Sonucu görünce şaşıracaksınız.

YARA İZLERİNE KARŞI BAL

Balın antioksidanları ve antienflamatuar özellikleri, yara izlerini hafifletmeye yardımcı olur.

BALI CİLDİMİZE NASIL UYGULARIZ?

Lekelerin üzerine bir çay kaşığı bal sürün ve soğuk suyla yıkamadan önce yaklaşık on beş dakika bekletin. Bu rejimi on beş gün boyunca takip edin. Bu işlem sonrasında yara izinin kaybolmaya başladığını fark edeceksiniz.

Kaynak: Roza

Sonraki Haber