Çin lideri Xi Jinping'den dikkat çeken Rusya açıklaması

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, daha adil bir küresel yönetim için Rusya'yla yakınlaşmaya hazır olduklarını vurguladı.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Pekin'e düzenlediği ziyaret sırasında Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'le bir araya geldi.

Çin devlet televizyonunun haberine göre Xi, görüşme sırasında "Çin, yeni dönemde Rusya-Çin ilişkilerini sürekli olarak ilerletmek ve küresel yönetimin daha adil ve makul bir yönde gelişmesini ortaklaşa desteklemek için Rusya'ya yaklaşmaya hazır" ifadelerini kullandı.

Taraflar Ukrayna krizini de istişare ederken Xi, Çin'in bu konudaki tutumunu ve politikasını gerçekliklere dayanarak belirlediğini, objektif ve adil bir tutum sergilediği söyleyerek ateşkes ve müzakere konusunda ısrarcı olduklarını kaydetti.

Çin lideri, tarafların itidali koruyacağını, güvenlik alanında kendilerini endişelendiren sorunları siyasi yollardan çözeceklerini umduğunu dile getirdi.

PUTIN: "İLİŞKİLER EŞİ GÖRÜŞMEMİŞ SEVİYEDE"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, mevkidaşı Xi'ye Dmitriy Medvedev aracılığıyla gönderdiği mesajda, Rusya-Çin siyasi diyaloğunun ve işbirliğinin eşi görülmemiş bir seviyede ulaştığını ve ülkeler arasındaki temasların hız kesmeden devam edeceğinden emin olduğunu belirtti.

Sonraki Haber