'Çin uçak dolusu kolonya alıyor'

Türkiye’nin 83 yıllık kolonya markası 'Eyüp Sabri Tuncer' Yönetim Kurulu Başkanı Engin Tuncer, dünyanın kolonyayı yeniden keşfettiğini söyledi. Tuncer, koronavirüs salgını nedeniyle kolonya talebinde patlama olduğunu, kendi mağazalarında uzun kuyruklar oluştuğunu hatırlattı.

Artık sadece iç talebin değil kolonya ihracatının da arttığını belirten Tuncer, "Biz buna kolonyanın yeniden keşfedilmesi diyoruz” dedi.

Engin Tuncer, yurtdışı talebin Uzakdoğu ağırlıklı olduğunu belirtti: "Uzak Doğu ülkeleri şu an ihracat kapımız diyebiliriz. Çin, Hong Hong zincirleri, Singapur, Marcus Adası, Rusya ve ABD üzerinde duruyoruz. Çin şu anda kolonyayı uçak dolusu satın alıyor."

'FİYAT ARTIRMADIK ARTIRMAYACAĞIZ'

Bu süreçte fiyat artırmadıklarını ve artırmayacaklarını da kaydeden Tuncer şunları söyledi:

“Hammaddede yüzde 200’e yakın fiyat artışı var ama biz fiyat artırmadık. Hammaddede zorlanır gibi olduk ama Sanayi Bakanlığı ile alkol fabrikaları kapasiteleri arttı. Yoğun bir şekilde, iki vardiyalı üretim başladı. Malsız kalmadık, piyasayı da malsız bırakmadık. 11 Mart’ta kolonya üzerine haber çıkmaya başlayınca kapasitemizin üzerinde 18 bin koliye yakın sipariş geldi bir günde. Sitemizi açık bıraktık fakat sevkıyatta biraz zorlandık. İnternet üzerinden satışlarımıza yüklenmeye devam edeceğiz.”

'36 VİRÜS ÜZERİNDE ETKİSİ SAPTANDI'

Engin Tuncer, Yeditepe Üniversitesi ile yaptıkları araştırma çalışmalarından söz etti ve şöyle konuştu: “Yaptığımız çalışmalar sonucunda kolonyanın 36 virüste etkili olduğunu tespit ettik. 60 derece ile 80 derece alkolün dezenfektan özelliği bulunuyor. Bu süreçte gönül rahatlığı ile tercih edilebilir. Limon kolonyamızın derecesi 80, ürettiğimiz ünlü Bodrum mandalinası, Kapadokya üzümü, Ayvalık zeytin çiçeği gibi ürünlerimiz ise 70 derece."

Sonraki Haber